Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda torna a netejar el Delta del Palància

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda torna a netejar el Delta del Palància

Els voluntaris de Sagunt també planten lliris grocs en la desembocadura del riu

dimarts 26 de maig de 2015, per  AE-Agró

El passat dissabte, 23 de maig, la Colla Verda convocà una nova jornada de neteja al Delta del Palància, un dels espais naturals de Sagunt (Camp de Morvedre, València) on més temps porta treballant este grup de voluntariat ambiental que coordina Acció Ecologista-Agró. L’activitat inclogué també una plantació de lliris grocs (Iris pseudoacurus) en les xicotetes llacunes de la desembocadura del riu i una detallada explicació dels impactes i abusos humans que encara patix el Palància al seu pas per la capital del Camp de Morvedre. La pròxima cita de la Colla Verda serà el 6 de juny. Eixe dia els voluntaris s’acomiadaran de la primavera amb una nova visita a la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara.

La Colla Verda va regressar el passat dissabte, 23 de maig, al Delta del Riu Palància, un espai natural on el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró porta anys treballant per a restaurar, pam a pam, els seus valors ambientals. En esta ocasió, l’activitat va consistir a netejar el Delta, on continuen acumulant-se residus de tot tipus, ja que encara hi ha gent que es pensa que el llit del riu és el seu abocador particular i les administracions implicades en la gestió del Palància no actuen amb prou diligència per a aturar esta lamentable situació.

Durant tot el matí, la trentena de voluntaris que participaren en esta convocatòria de la Colla Verda es van esforçar de valent per a retirar el fem i les runes de la desembocadura del riu. I també per a embellir i augmentar la biodiversitat del Delta amb una plantació de lliris grocs (Iris pseudoacurus). Amb este doble objectiu, els voluntaris, entre els quals hi havia un nombrós grup de voluntàries d’Estats Units, es van dividir en dos: mentres uns netejaven el fem els altres pintaven de groc les xicotetes llacunes que hi ha en la desembocadura del Palància.

A més a més, durant l’activitat es va fer una detallada explicació dels diferents impactes i abusos humans que patix este riu al seu pas pel terme municipal de Sagunt, on el llit del Palància encara està ocupat il·legalment per carreteres, aparcaments, cases... I açò, a pesar dels riscos que implica esta ocupació humana del riu per a la seguretat de les pròpies persones i dels impactes mediambientals derivats de totes estes il·legalitats.

La pròxima cita de la Colla Verda serà el proper 6 de juny. Eixe dia els voluntaris de Sagunt s’acomiadaran de la primavera amb l’última activitat de la temporada 2014-15. Concretament ho faran amb una nova visita a la Finca de Penya, la Reserva de Fauna Silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara. Si vols participar en esta activitat, t’esperem el primer dissabte de juny a la Casa Penya, el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà. Això sí, recorda que per a vindre cal enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pel matí al 962 690 854. T’apuntes???

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda reforesta la Muntanyeta de Sant Cristòfol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?