Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Fundación Biodiversidad > Custòdia del Territori en llocs estratègics de la Marjal d’Almenara > Quartons, zona lliure d’escopetes

Custòdia del Territori

Quartons, zona lliure d’escopetes

AE-Agró i els caçadors de La Llosa arriben a un acord per a incloure este lloc estratègic de la Marjal d’Almenara en la zona de reserva del vedat de La Coloma

dilluns 1 de juny de 2015, per  AE-Agró

Acció Ecologista-Agró i La Coloma, el vedat general de caça de La Llosa (La Plana Baixa, Castelló), han arribat esta primavera a un històric acord: incloure l’Ullal de Quartons i la Finca de FUNDEM (Fundació Enrique Montoliu) en la zona de reserva del vedat. Gràcies a este pacte entre ecologistes i caçadors, les 75 fanecades que ocupen l’Ullal de Quartons i la Finca de FUNDEM ja són zona lliure d’escopetes, on la fauna silvestre de la Marjal d’Almenara podrà viure i reproduir-se tranquil·lament. El pròxim repte serà aconseguir la declaració de reserva de fauna silvestre per a estos terrenys que estan baix la custòdia del territori d’AE-Agró, tal i com ja vam fer en 2010 amb la Finca de Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València).

Després de dos anys de negociacions, Acció Ecologista-Agró i la junta directiva de La Coloma han acordat incloure l’Ullal de Quartons en la zona de reserva del vedat general de caça de La Llosa (La Plana Baixa, Castelló). Esta entesa entre ecologistes i caçadors implica que estos terrenys propietat d’AE-Agró es mantenen dins del vedat, però és prohibix la caça en ells. A partir d’ara, les cinc fanecades de l’Ullal de Quartons seran una zona lliure d’escopetes, on la fauna silvestre podrà viure i reproduir-se tranquil·lament.

A més a més, gràcies a este pacte entre ecologistes i caçadors, la finca de FUNDEM (Fundació Enrique Montoliu) que gestiona AE-Agró en la Marjal d’Almenara també passa a formar part de la zona de reserva del vedat general de La Llosa. Esta finca, ubicada entre les partides de Quartons i Calzada, ocupa 60.000 metres quadrats (aproximadament 70 fanecades), on a partir d’ara tampoc no es podrà caçar.

Este històric acord beneficia tant a ecologistes com a caçadors, ja que la protecció d’estes 75 fanecades d’alt valor mediambiental suposa un pas clau per a conservar a mig i llarg termini la fauna silvestre en este lloc estratègic de la Marjal d’Almenara. Especialment pel que respecta als anàtids, que són les aus que major presió cinegètica patixen en esta zona humida, on AE-Agró gestiona més de 720 fanecades gràcies a diferents acords de custòdia del territori.

El pròxim repte serà aconseguir la declaració de Quartons i de la Finca de FUNDEM com a reserva de fauna silvestre, tal i com ja vam aconseguir en 2010 amb la Finca de Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València). Pam a pam, amb l’ajuda de tots els nostres socis i voluntaris, segur que molt prompte també fem realitat este somni!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró celebra el Dia Mundial de les Zones Humides a l’Ullal de Quartons

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?