Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > València vol ser una Ciutat Amable

València en Bici

València vol ser una Ciutat Amable

Èxit de participació en la pluja d’idees ciutadana convocada per a fer de la Capital del Túria una urbs més humana i més habitable

dimecres 17 de juny de 2015, per  AE-Agró

El passat diumenge, 14 de juny, València en Bici-Acció Ecologista Agró convidà a la ciutadania del Cap i Cassal a participar en una pluja d’idees col·lectiva per a transformar València en una Ciutat Amable. L’acte, que es va celebrar a la Plaça de l’Ajuntament de la Capital del Túria, va reunir a centenars de veïns de totes les edats, que van compartir amb els nostres companys de València en Bici-AE Agró les seues propostes per a fer realitat la ciutat que volem i on volem viure. Esta convocatòria finalitzà amb una bicifestació pels carrers del Cap i Cassal, que va transcórrer amb el bon humor i el caràcter festiu que caracteritza a la nostra amiga de dos rodes.

L’objectiu d’esta cita, organitzada per València en Bici-Acció Ecologista Agró, era reunir propostes ciutadanes per a convertir València en una Ciutat Amable. Amb esta idea els nostres companys de València en Bici van desplegar una pancarta en blanc a la Plaça de l’Ajuntament, on durant tot el matí centenars de veïns de la ciutat van escriure o dibuixar, en el cas dels més menuts, les seues propostes per a transformar la Capital del Túria en una urbs més amable, més humana i més habitable.

El resultat d’esta pluja d’idees ciutadana va ser un collage de desitjos, sentiments i reivindicacions: més jardins i espais públics per als xiquets i les xiquetes, pacificar el trànsit, convertir València en una Ciutat 30, crear zones per al gaudi de les mascotes, millorar l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda, reduir el soroll, crear rutes escolars segures, instal·lar més aparcaments per a bicicletes, reduir la contaminació atmosfèrica...

Amb esta senzilla però simbòlica acció, que finalitzà amb una bicifestació pels carrers del centre del Cap i Cassal, els nostres companys de València en Bici volien fer una crida a la responsabilitat i la mobilització dels veïns i veïnes de la ciutat. Amb el canvi de govern a la Capital del Túria s’ha obert una nova i esperançadora etapa. És el moment de la participació ciutadana activa, d’assumir responsabilitats en la presa de decisions. Ha arribat l’hora de treballar tots i totes juntes per a transformar València en una Ciutat Amable.

Si el nou ajuntament governa en esta línia, disposarà de la col·laboració de València en Bici. Especialment per a millorar la mobilitat i pacificar el trànsit de la ciutat. Dos objectius que només seran possibles canviant l’actual model de ciutat, sotmés actualment a la dictadura del cotxe, per un nou on les persones recobren el protagonisme i també l’espai que mai no hagueren de perdre: el carrer.

El primer pas per a fer possible este somni serà traslladar al nou equip de govern totes les propostes arreplegades el passat diumenge. Esperem i desitgem que siguen tingudes en compte per la corporació municipal. L’objectiu, fer de València una Ciutat Amable, paga la pena.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : València en Bici-AE Agró: Complim 25 anys i ho volem celebrar amb tu!!!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?