Arrel de la web > Notícies > Els xicotets agrons aprenen a viure en equilibri amb la natura

Pam a pam

Els xicotets agrons aprenen a viure en equilibri amb la natura

Finalitza el tercer campament d’estiu d’AE-Agró

dilluns 29 de juny de 2015, per  AE-Agró

Del 22 al 25 de juny Acció Ecologista-Agró ha organitzat amb la col·laboració de Kyrios Educación el seu tercer campament d’estiu, que en esta edició ha comptat amb la participació de 16 xiquets. Enguany, la cita ha tornat a celebrar-se en el càmping Los Cloticos de Begís (Alt Palància, Castelló), un meravellós racó del nostre territori on els xicotets agrons han viscut una màgica aventura. Gràcies als jocs, les excursions, els tallers, les visites i la resta d’emocions i experiències compartides, els menuts han aprés a estimar i defensar cada pam de la nostra natura. El pròxim estiu, esperem repetir este apassionant projecte educatiu que ensenya als xicotets agrons a viure i conviure en equilibri amb el Planeta.

Un any més, i ja van tres, Acció Ecologista-Agró ha tornat a celebrar el seu campament d’estiu, una aventura educativa única dirigida a xiquets i xiquetes d’entre 8 i 14 anys. Gràcies a esta cita, que compta amb la col·laboració de Kyrios Educación, 16 xicotets i intrèpids agrons han viscut del 22 al 25 de juny una experiència inoblidable al càmping Los Cloticos de Bejís (Alt Palància, Castelló), ubicat junt al naixement del Palància, on han pogut banyar-se, refrescar-se i jugar en un riu viu.

Durant els quatre dies del campament, els menuts han aprés a estimar, gaudir i defensar la natura amb diferents jocs, tallers i altres dinàmiques educatives sobre les meravelles del bosc, els beneficis de l’agricultura ecològica o la màgia dels rius. Així, per exemple, un dia es van enfrontar a una malèvola bruixa que volia contaminar els nostres rius. Però, els xicotets agrons ho van impedir gràcies a la seua estima per la nostra natura. Una estima i un amor que també van plasmar en un taller de dibuix que va tindre una gran protagonista: la tórtora europea (Streptopelia turtur), Au de l’Any 2015.

Però, va ser un altre ocell qui va robar el cor als menuts del campament. Concretament la falcia (Apus apus), ja que durant els quatre dies d’esta aventura educativa els xicotets agrons van tindre l’oportunitat de donar de menjar i cuidar a tres pollets d’esta espècie, que formen part del programa de voluntariat ambiental Aus Òrfenes.

A més a més dels jocs, els tallers i les excursions pel naixement del Riu Palància, en esta edició del campament els xicotets agrons també han rebut la visita de diferents companys d’AE-Agró. El primer dia Eva Tudela, presidenta de la nostra organització, es va desplaçar fins a Bejís per a explicar als menuts el treball d’estudi, conservació i defensa de la natura que desenvolupa AE-Agró. També van visitar el campament Miguel Crespo, cap de premsa de la nostra associació, que va jugar a periodistes amb els xicotets agrons, i Lurdes Ribera, companya que treballa en el Tancat de la Pipa de l’Albufera de València.

Amb ella els menuts van descobrir el Projecte Emys i van viure un dels moments més màgics del campament. Primer, contemplant bocabadats les tres tortugues d’aigua (una Emys orbicularis, una Mauremys leprosa i una exòtica i invasora Trachemys scripta) que portava Lurdes per a parlar d’esta iniciativa de ciència ciutadana d’AE-Agró. I després amb la solta d’un mussol (Athene noctua) i d’una parella de xoriguers (Falco tinnunculus) del Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler.

Amb esta inoblidable visita i un últim bany al naixement del Riu Palància esta nova promoció de xicotets agrons es va acomiadar del nostre campament d’estiu, un apassionant projecte educatiu que ens permet transmetre, pam a pam, el nostre amor per la natura a les noves generacions. Gràcies a tots, especialment a les mares i els pares que confieu en nosaltres, per fer realitat este somni que esperem repetir el pròxim any. El nostre desig? Continuar descobrint pistes i donant consells als més menuts per a viure i conviure en equilibri amb el Planeta i amb la resta d’éssers vius que compartixen la Terra amb nosaltres.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Torna l’Estiu Jove a la Casa Penya

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?