Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Marxa contra la violència vial i per una ciutat amable

València en Bici

Marxa contra la violència vial i per una ciutat amable

Contra els atropellaments, els accidentes i per una ciutat més humana, amable i segura per a totes les persones

divendres 17 de juliol de 2015, per  AE-Agró

Este dijous, 16 de juliol, València en Bici-Acció Ecologista-Agró ha protagonitzat una acció de protesta contra la violència vial i per a demanar una ciutat més segura i amable per a totes les persones. La Marxa caminant i amb bici en solidaritat amb les víctimes de la violència vial, convocada pels nostres companys amb la col·laboració de l’Associació de Veins Orriols-Safranar, va eixir des de la Plaça de Marxalenes i va connectar els dos punts on hem hagut de lamentar ja este estiu dos fatídics accidents de trànsit. La protesta comptà amb la participació d’aproximadament 50 persones, que van deixar la seua empremta pels barris que van recórrer per a exigir la pacificació del transit del Cap i Cassal.

Quan en a penes una mateixa setmana es produïxen dos accidents de semblant aparatositat, tant pel nombre de víctimes com pel fort impacte social de la tragèdia, és evident que hauria de produir-se una resposta immediata que fóra molt més enllà dels condols o de la lògica indignació col·lectiva. Per això, este dijous, 16 de juliol, els nostres companys de València en Bici-Acció Ecologista Agró van convocar, amb la col·laboració de l’Associació de Veins Orriols-Safranar, una marxa caminant i amb bici en solidaritat amb les víctimes de la violència vial.

La protesta va comptar amb la participació de mig centenar de persones, que van eixir al carrer per a exigir una València més humana, més amable i més segura i per a denunciar que qualsevol de nosaltres pot ser la pròxima víctima de la violència vial. Els darrers accidents que hem patit a la ciutat són un símptoma evident d’una malaltia el germen de la qual radica en un model de transport fallit i egoista que patim a la Capital del Túria i en tantes altres urbs.

Fallit perquè ningú no hi hauria de morir mentre beu una orxata tranquil·lament en una terrassa ni cap xiquet hauria de quedar amb greus lesions per a tota la vida per culpa d’un accelerada innecessària i irresponsable. I egoista perquè no es pot eixir al carrer assegut sobre una potencial màquina de matar, ja siga un cotxe o una moto, i no parar-se a pensar ni per un moment en tot el dany i dolor que pot arribar a produir amb un cotxe o una moto.

Des de València en Bici-AE Agró no ens resignem a acceptar este model de transport urbà, sotmés a la dictadura de l’automòbil, i exigim la pacificació del transit de la ciutat. Volem la Ciutat 30 i la volem ja!!! Per això, este dijous vam tornar a eixir al carrer en una acció de protesta que, després de començar a la Plaça de Marxalenes, va connectar els dos fatídics punts on hem hagut de lamentar ja este estiu dos fatídics accidents de trànsit.

Encara que la marxa no va ser multitudinària, les persones que la vam protagonitzar pensem que vam deixar la nostra empremta pels barris per on vam passar. I esperem que els seus veins no es resignen a continuar sofrint accidents i abusos d’un model de transport urbà dissenyat per al cotxe i pel cotxe. Pam a pam i pedalada a pedalada, des de València en Bici continuarem treballant per a pacificar el trànsit de la ciutat i fer de la Capital del Túria una urbs més humana, més segura i més amable!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Aturar els atropells és responsabilitat de tots

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?