Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2015 > Projecte Emys: Informe Carraixet

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Carraixet

Localitzades cinc Mauremys leprosa i una Trachemys scripta al Pont Sec

dimecres 22 de juliol de 2015, per  AE-Agró

Del 29 de juny al 9 de juliol, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha tornat al Barranc del Carraixet per a censar, amb l’ajuda de la Colla Ecologista de Massarrojos, el Col·lectiu Cultural Bòbila d’Alfara del Patriarca i l’Associació Cultural Macarella de Bonrepòs i Mirambell, la població de tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) que habita en el Pont Sec. En este xicotet ullal, ubicat entre els termes municipals de Foios i Moncada (Horta Nord, València), els 24 voluntaris que s’han sumat a esta iniciativa de ciència ciutadana, que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, han localitzat cinc Mauremys leprosa i una exòtica i invasora tortuga de florida (Trachemys scripta).

Per tercer any consecutiu, els voluntaris del Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró han protagonitzat el seguiment de la població de tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) que sobreviu a l’ullal del Pont Sec, un màgic racó del Barranc del Carraixet ubicat entre els termes municipals de Moncada i Foios (Horta Nord, València). Concretament, del 29 de juny al 9 de juliol, el Projecte Emys ha convocat quatre jornades de voluntariat en el Pont Sec: una per a instal·lar els mornells (les trampes artesanals amb les quals es capturen les tortugues) i tres per a realitzar el cens d’esta població de Mauremys leprosa.

Gràcies a l’esforç i la implicació dels 24 voluntaris que han participat en esta iniciativa de ciència ciutadana, que en el Barranc del Carraixet compta amb la col·laboració de la Colla Ecologista de Massarrojos, el Col·lectiu Cultural Bòbila d’Alfara del Patriarca i l’Associació Cultural Macarella de Bonrepòs i Mirambell, s’han pogut localitzar en el Pont Sec cinc tortugues d’aigua ibèriques: tres Mauremys leprosa capturades i censades ja en edicions anteriors i dos individus nous que s’han censat per primera vegada enguany.

A més a més, durant les jornades de seguiment s’ha retirat un exemplar de tortuga de florida (Trachemys scripta), una espècie exòtica i invasora que amenaça la conservació de les nostres tortugues autòctones. També s’ha pogut vore una xicoteta i exòtica tortuga mapa del Mississipí (Graptemys pseudogeographica ssp. kohnii) que, per desgràcia, no s’ha pogut retirar del barranc.

En esta edició, el Projecte Emys ha arribat al Pont Sec després de censar les poblacions autòctones de tortugues del Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València) i el Clot de Bailón de Torrent (Horta Oest, València). A més a més, també s’ha realitzat el seguiment ja a la Finca de Penya (Marjal d’Almenara) i actualment s’està desenvolupant al Barranc del Pelós de Xiva (La Foia de Bunyol, València) i en el Riu Canyoles al seu pas per Xàtiva (La Costera, València).

I pròximament esta iniciativa de ciència ciutadana, que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, tornarà a protagonitzar el cens de les nostres tortugues autòctones a la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell (Horta Nord València) i s’estrenarà al Riu Cautabán, un afluent del Xúquer que discorre per la localitat de Jalance (Vall d’Aiora-Cofrents, València). Si vols participar com a voluntari, només has d’enviar un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. Participa i ajuda’ns a protegir i conservar les nostres tortugues autòctones!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Localitzada una nova població de tortuga d’aigua ibèrica al Barranc del Carraixet

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles