Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Naix Samaruc Digital

Pam a pam

Naix Samaruc Digital

Nou portal de medi ambient en valencià

dijous 30 de juliol de 2015, per  AE-Agró

Informació i medi ambient són les paraules que defineixen Samaruc Digital. Un nou portal que mostra els seus continguts en valencià i que naix per a mostrar la biodiversitat que alberga tota la geografia valenciana i els problemes que l’afecten, sense oblidar una mirada constant al conjunt del planeta. Tot en una novedosa presentació on destaca l’ús del format audiovisual dels temes més variats relacionats amb l’entorn mediambiental, per a cobrir una demanda social creixent en este camp.

En el seu llançament Samaruc Digital mostra en primícia la major població mundial del xicotet peix autòcton que dóna nom al portal; el samaruc. Ofereix imatges exclusives d’esta colònia, situada a l’Albufera, en un reportatge que fa un diagnòstic del seu estat i els treballs dels tècnics de conservació de la Generalitat per a tractar d’evitar l’extinció de l’espècie, una de les més amenaçades de les aigües continentals d’Europa.

És només un dels continguts que ofereix Samaruc Digital, que també inclou una ruta botànica per la Murta d’Alzira, la lluita del barri de Benimaclet per a defensar l’horta de València o el compromís amb el medi ambient del grup musical Dorian, entre altres temes.

Encara en fase de proves, el nou portal ha revolucionat les xarxes socials i el tràfic en internet. En pocs dies ha superat totes les expectatives i ha col·lapsat el servidor, en superar les 10 Gb assignades per la pàgina, una problema que ja ha sigut solucionat com es pot comprovar.

Samaruc Digital serà presentat a la societat en un acte públic el pròxim mes de setembre. Un projecte d’Ukemotion editat pels productors Álvaro Olvarría i Josep Almenar, amb la direcció de continguts del periodista Fèlix Tena. Entre els col·laboradors destaca la presència habitual dels periodistes Abel Campos, Fernando Bellón, Lluís Puig i Lluc Avellán, en un equip integrat pels experts en disseny i edició audiovisual Javier Sánchez i Ana Orozco. A més contem amb la participació especial del meteoròleg Jordi Payà, un dels pioners en la difusió de la informació de l’oratge en valencià, i el prestigiós botànic Emili Laguna, premi ‘Silver Leaf Award Planta d’Europa’ a la conservació de la flora europea. L’esforç d’esta iniciativa està dirigit a oferir una nova plataforma oberta a la societat amb il·lusió i entusiasme, per donar l’oportunitat de difusió a totes les veus.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Samaruc Digital / Informació Ambiental

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?