Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny continua avançant

Muntanyeta dels Sants

La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny continua avançant

Ajuntaments i associacions de La Ribera se sumen a la reivindicació de rehabilitar esta històrica infraestructura com via ciclista i per a vianants

divendres 18 de setembre de 2015, per  AE-Agró

El passat mes de juliol, el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, l’Associació Amics de la Muntanya de Llaurí, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, el Grup Excursionista Camins de Terra i l’Agrupació de Veïns Mestre Serrano van crear la Plataforma Pont de Ferro Fortaleny. L’objectiu? Demanar que es rehabilite esta històrica infraestructura com a via ciclista i de vianants, una petició que compta ja amb el recolzament dels ajuntaments riberencs de Sueca, Llaurí i Favara i de les noves associacions que s’han unit a la plataforma: La Ribera en Bici, Xúquer Viu, Club de Córrer Peus Quets, l’Associació de Minusvàlids Físics de Sueca i Comarca (AMISUCO) i la Penya Barcelonista Ribera Baixa.

La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny continua arreplegant suports institucionals i sumant associacions a la seua causa: rehabilitar i reobrir esta infraestructura com a via ciclista i per a vianants. I així poder anar d’una població a altra en condicions de seguretat, recuperar un patrimoni històric que pertany a la memòria de tots els riberencs i contribuir a una mobilitat més saludable i sostenible a la comarca.

Durant les últimes setmanes, els ajuntaments de Sueca, Llaurí i Favara han aprovat mocions en els plenaris municipals recolzant esta reivindicació ciutadana que impulsa la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny. Pròximament es portaran als plenaris de Corbera, Riola, Albalat de la Ribera i Polinyà del Xúquer. La plataforma, per ara, compta també amb el suport de l’Ajuntament de Fortaleny i recentment la Diputació de València s’ha compromés a costejar la rehabilitació del pont.

A més a més, des del seu naixement la plataforma no ha parat de créixer i actualment ja està formada per una desena d’associacions i entitats riberenques. A les cinc que la van constituir este estiu (col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, l’Associació Amics de la Muntanya de Llaurí, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, el Grup Excursionista Camins de Terra i l’Agrupació de Veïns Mestre Serrano) s’han sumat La Ribera en Bici, Xúquer Viu, el Club de Córrer Peus Quets, l’Associació de Minusvàlids Físics de Sueca i Comarca (AMISUCO) i la Penya Barcelonista Ribera Baixa.

El somni d’aconseguir un pont al servei de les persones cada vegada està més a prop. Però, hem de continuar treballant per a fer-lo realitat. Si vols recolzar esta reivindicació ciutadana i assabentar-te de les últimes novetats, pots seguir-nos en Facebook, en Twitter i ara també en el blog de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny. I recorda que si algun col·lectiu o associació vol adherir-se i així donar suport a la Plataforma, només ha d’enviar un correu electrònic a plataformapontferrofortaleny@gmail.com.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Demanem als ajuntaments que exigisquen la rehabilitació i obertura del Pont de Fortaleny

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?