Arrel de la web > Notícies > Carrícola, Cap i Casal de l’ecologisme valencià

Pam a pam

Carrícola, Cap i Casal de l’ecologisme valencià

Gràcies a totes i tos per fer possible una nova edició de l’Aplec!!!

dimecres 23 de setembre de 2015, per  AE-Agró

El passat cap de setmana, L’Ametlla de Palla, el centre d’educació ambiental de Carrícola (La Vall d’Albaida, València), albergà per cinqué any consecutiu l’Aplec Ecologista del País Valencià, una cita organitzada en esta edició per La Coordinadora Ecologista de La Vall d’Albaida (CEVA), La Colla Ecologista L’Arrel d’Ontinyent, Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Carrícola amb el suport de més d’una desena d’entitats. Des d’AE-Agró volem agrair a totes les entitats i persones implicades en l’Aplec el seu esforç per a portar endavant este meravellós projecte. Especialment als companys de la CEVA i L’Arrel, que són el cor i el motor d’este fòrum de debat, reflexió i coneixement sobre medi ambient. Aplut, aplec i salut!!!

Per cinqué any consecutiu, Carrícola es va convertir el passat cap de setmana en la capital de l’ecologisme valencià. El dissabte 19 i el diumenge 20 de setembre, L’Ametlla de Palla, l’emblemàtic centre d’educació ambiental d’esta xicoteta localitat, va ser l’escenari de l’Aplec Ecologista del País Valencià, una cita que en esta edició ha comptat amb la participació d’Antonio Turiel, Julià Álvaro, Ricardo Almenar, Enric Amer, Xavier Anduix, Enric Navarro, Vanesa Freixa, Jordi Martí, Laia de Ahumada, Carles Arnal, Fernando Pradells, Aquilino Gonzálvez, Fernando Català, Fèlix Tena i Marcos Pla.

Amb ells, els vora 150 participants en l’Aplec han pogut debatre i reflexionar sobre la fi de l’era del petroli i els reptes que es deriven d’esta nova realitat, les línies estratègiques que pretén impulsar la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural o els serveis ambientals que ens oferixen els nostres boscos i com hauríem de gestionar-los per a assegurar la seua pervivència.

El públic de l’Aplec, sempre actiu, també ha tingut l’oportunitat de conéixer experiències d’èxit, com la lluita ecologista a la Marjal d’Almenara i a L’Horta de València o la custòdia del territori del Mas de Llopis. I, a més a més, s’han presentat diferents projectes de desenvolupament local sorgits des de la ciutadania, per exemple l’Escola de Pastors de Catalunya; s’han exposat els pros i els contres de l’extracció de biomassa forestal, amb tècnics i experts en la matèria; I s’ha analitzat el context actual de la informació mediambiental als mitjans de comunicació valencians.

Tot açò en només dos dies, que també han donat per a reconéixer el treball deLa Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi amb el II Premi Ametlla de Palla, organitzar un intercanvi de llavors i una fira d’associacions, ballar amb la música en directe de Burumballa, instal·lar un mercat de productes locals i ecològics a la Plaça de Carrícola, divertir-se amb jocs i tallers infantils i refrescar-se amb un degustació de cerveses ecològiques i artesanals de La Vall d’Albaida.

Des d’Acció Ecologista-Agró, organització que enguany ha promogut l’Aplec amb La Coordinadora Ecologista de La Vall d’Albaida (CEVA), La Colla Ecologista L’Arrel d’Ontinyent i l’Ajuntament de Carrícola i el suport de del Col·lectiu l’Esquella, Llavors d’Ací, EINES, la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, Avinença, Caixa Ontinyent, La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi, Ontinyent en Bici, Samaruc Digital, Salvem l’Horta, Vilaweb i La Veu del País Valencià, volem agrair a totes les entitats i persones implicades en este projecte el seu esforç i la seua participació.

Especialment volem donar les gràcies i reconéixer el treball dels companys de la CEVA i L’Arrel, que són el cor i el motor de l’Aplec, un fòrum de debat, reflexió i coneixement sobre medi ambient que cada any aconseguix que Carrícola es transforme, per un cap de setmana, en el Cap i Casal de l’ecologisme valencià. Aplut, companys!!! Aplec i salut!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : L’Aplec Ecologista del País Valencià, una cita imprescindible

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?