Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > La Diputació pretén retallar el projecte de rehabilitació del Pont de (...)

Muntanyeta dels Sants

La Diputació pretén retallar el projecte de rehabilitació del Pont de Fortaleny

La plataforma mostra reticències amb la proposta de reobertura de l’organisme provincial

divendres 25 de setembre de 2015, per  AE-Agró

Des de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny valorem positivament la visita cursada per Pablo Seguí, nou responsable polític de l’Àrea de Carreteres i Infraestructures de la Diputació de València, al vell pont sobre el Riu Xúquer. Després de la reunió mantinguda a l’Ajuntament de Fortaleny (La Ribera Baixa, València), paralitzarem, només temporalment, el calendari de mobilitzacions no lúdiques que estàvem preparant, atenent la bona voluntat manifestada pel diputat. Tot i això, volem fer públiques les nostres reticències davant el projecte (encara no acabat segons han manifestat els mateixos representants de la Diputació) que s’ha presentat a les alcaldesses dels pobles de l’entorn del pont, regidores i regidors.

La idea de l’organisme provincial anunciada aquest dijous, 24 de setembre, no contempla el camí més directe entre el pont i Sueca (La Ribera Baixa, València). És a dir, la passarel·la prevista sobre l’A-38 que ja disposa dels corresponents ancoratges i túnels. Es podria fer en una segona fase, segons han manifestat. L’alternativa que es planteja és habilitar una rampa o escaleta que conduix als camins rurals o de servei ja existents.

Això comportarà que els usuaris hagen de fer quasi un quilòmetre per a arribar a la rodona d’entrada a Sueca, quan aquesta es troba a uns 150 metres de distància del pont. Així, la perillosa alternativa del nou pont seguirà sent "més vàlida" que la solució aportada des de l’organisme provincial. Des de la plataforma valorem molt positivament l’exemple de sostenibilitat demostrat per l’alcaldessa de Fortaleny, Juani Clos, que proposa prescindir d’haver de fer expropiacions i optar pels camins rurals ja existents, com a carril-bici del poble al pont promés per la Diputació en el seu dia.

Tot i això, mantindrem la nostra campanya reivindicativa d’adhesió de persones, associacions i ajuntaments per què la institució provincial complisca amb el seu deure pendent, que no és altre que habilitar el vell pont de ferro per a ciclistes i vianants.

Seguirem expectants a la inclusió del projecte íntegre en el Pressupost General de 2016 de la Diputació. Ja és hora que la institució provincial done una resposta després de cinc anys d’espera. Recordem que el deteriorament del pont va condicionar la prohibició del pas als vianants ara fa uns vint anys; i totalment des que en 2010, data en la qual es va posar en servei la infraestructura alternativa.

La seguretat de persones i ciclistes, que han d’anar esquivant els perills del trànsit a les rodones, i dels vorals del nou pont, així com frenar el procés de deteriorament que pateix l’antic, inaugurat en 1916, estan per damunt de tot.

La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny està formada pel col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, l’Associació Amics de la Muntanya de Llaurí, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, el Grup Excursionista Camins de Terra, l’Agrupació de Veïns Mestre Serrano, La Ribera en Bici, Xúquer Viu, el Club de Córrer Peus Quets, l’Associació de Minusvàlids Físics de Sueca i Comarca (AMISUCO), la Penya Barcelonista Ribera Baixa, L’Escola Ciclista de Sueca, el Club Ciclista de Corbera, el Clubs d’Atletisme de Corbera i la Cooperativa Paleta d’Ocres.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Pont de Fortaleny i el canvi climàtic

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?