Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Les bicis prenen el Pont de Ferro de Fortaleny

Muntanyeta dels Sants

Les bicis prenen el Pont de Ferro de Fortaleny

200 persones es concentren en esta històrica infraestructura per a exigir la seua rehabilitació i el seu condicionament com a via ciclista i de vianants

dilluns 26 d’octubre de 2015, per  AE-Agró

Convocats per la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, entitat que compta entre els seus integrants amb el col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, més de 200 veïns de La Ribera es van concentrar el passat dissabte, 24 d’octubre, en esta emblemàtica infraestructura que, des de l’any 1916, vola sobre el Riu Xúquer. Durant tot el matí, des de diferents pobles de La Ribera, van partir bicicletades populars amb un mateix destí, el Pont de Ferro de Fortaleny, on els participants en esta jornada lúdica es van congregar amb una mateixa reivindicació: la restauració íntegra d’este històric pont i el seu condicionament com via ciclista i de vianants.

Plaça de l’Ajuntament de Sueca, 9:30 hores, el col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró comença a pedalejar cap al Pont de Ferro de Fortaleny. Al mateix temps i des del mateix lloc, l’Associació Sueca Patina arranca també la seua marxa cap al pont. Han partit ja les bicicletades d’Alzira i Corbera i, en pocs minuts, també ho farà la de Fortaleny. Pel camí al Pont de Ferro, els veïns de Riola i Llaurí se sumen a les marxes de Sueca i Corbera. Més de 100 bicicletes recorren La Ribera fins a confluir, aproximadament a les 10:30 hores, en el Pont de Ferro de Fortaleny, on els esperen encara més veïns de la comarca.

En el vell pont es congreguen finalment més de 200 persones, 120 d’elles amb bicicleta. Comença l’esmorzar popular. Des de 1916, amb motiu de la inauguració d’esta històrica infraestructura, no es reunia tanta gent en este punt del Riu Xúquer. Però, l’ocasió ho mereix. La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny ha convocat una jornada ludicoreivindicativa per a exigir la rehabilitació integral del pont i el seu condiconament com via ciclista i de vianants. I la societat civil de La Ribera ha respost en massa. Perquè la ciutadania vol un pont que connecte els pobles de la comarca i polítics que veritablement aposten per una mobilitat sostenible.

Mentres els més lents peguen els últims mossos als entrepans, la resta comença a concentrar-se. Ha arribat el moment de fer-se la foto amb la pancarta. Rialles i cares de satisfacció per compartir amb tanta gent un mateix objectiu: recuperar el pont per a les persones i viure en una comarca cada vegada més sostenible i més ciclable.

De repent sona música. Són Els Ullals i Toni el de l’Hostal, interpretant la seua cançó Als ponts sobre el Riu Xúquer (Esquelets de Ferro), que posa la nota musical a una jornada inoblidable.

En nom de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, moltes gràcies a tots els col·lectius, persones i institucions que estiguéreu fent força al pont dissabte passat, 24 d’octubre. El somni d’aconseguir un pont al servei de les persones cada vegada està més a prop. Però, hem de continuar treballant per a fer-lo realitat. Si vols recolzar esta reivindicació ciutadana i assabentar-te de les últimes novetats, pots seguir-nos en Facebook, en Twitter i també en el blog de la plataforma. I recorda que si algun col·lectiu o associació vol adherir-se i així donar suport a la Plataforma, només ha d’enviar un correu electrònic a plataformapontferrofortaleny@gmail.com.

La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny està formada pel col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, l’Associació Amics de la Muntanya de Llaurí, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, el Grup Excursionista Camins de Terra, l’Agrupació de Veïns Mestre Serrano, La Ribera en Bici, Xúquer Viu, el Club de Córrer Peus Quets, l’Associació de Minusvàlids Físics de Sueca i Comarca (AMISUCO), la Penya Barcelonista Ribera Baixa, L’Escola Ciclista de Sueca, el Club Ciclista de Corbera, el Club d’Atletisme de Corbera i la Cooperativa Paleta d’Ocres.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Diputació pretén retallar el projecte de rehabilitació del Pont de Fortaleny

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?