Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Calderona Viva estrena ruta teatralitzada a La Costera de Puçol

Horta Nord

Calderona Viva estrena ruta teatralitzada a La Costera de Puçol

Primera representació de l’espectacle "Saps com fer un aeroport d’abelles?"

dimarts 27 d’octubre de 2015, per  AE-Agró

El passat dissabte, 25 d’octubre, Calderona Viva va estrenar la seua nova ruta teatralitzada Saps com fer un aeroport d’abelles? a La Costera de Puçol (Horta Nord, València), un paratge natural municipal que està custodiat per Acció Ecologista-Agró. Este espectacle per a tota la família, organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, va discórrer per l’itinerari botànic de La Costera, un escenari natural on l’abella reina Amaia va ensenyar a l’obrer Benito Milhomes els serveis i els beneficis ambientals que ens reporten els boscos. I ho va fer davant de l’atenta mirada de grans i menuts, que van disfrutar d’un inoblidable matí de muntanya, jocs i teatre en este paratge de la Serra Calderona.

Benito Milhomes, obrer i pensador, arriba a La Costera de Puçol (Horta Nord, València) amb la intenció de construir un heliport i urbanitzar este paratge natural municipal de la Serra Calderona. Però, de sobte, Amaia, la reina de les abelles de La Costera, es creua en el seu camí per a aturar-lo i salvar de la rajola el pulmó verd de Puçol. Com? Doncs, convidant-lo a recórrer amb ella l’itinerari botànic de La Costera per a ensenyar-li els beneficis i els serveis ambientals que ens reporten els boscos.

Així comença Saps com fer un aeroport d’abelles?, la nova ruta teatralitzada de Calderona Viva, un espectacle carregat de jocs i contes infantils que vam tindre el plaer d’estrenar el passat dissabte, 24 d’octubre, a La Costera. L’activitat, organitzada pel col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, va comptar amb una trentena de participants de totes les edats, que van descobrir amb Amaia i Benito els tresors naturals d’esta muntanyeta, que els ecologistes custodiem des de 2011.

Durant aproximadament hora i mitja, grans i menuts van acompanyar als dos nous personatges de l’univers de Calderona Viva per La Costera, on van aprendre d’una manera divertida i diferent els usos tradicionals de l’espart; les interaccions entre aus, insectes i flora; les espècies de palmeres; les adaptacions als incendis de la vegetació mediterrània... I molts secrets més que no t’anem a contar. Perquè volem que vingues a descobrir-los en persona i amb els teus fills quan tornem a convidar a Amaia i a Benito a visitar La Costera. Tranquils, que serà prompte.

Però, abans convocarem dos nous voluntariats. En novembre un per a revisar les caixes-niu per a ocells insectívors que tenim instal·lades en el paratge. I en desembre un altre per a combatre la Lantana camara, una espècie de flora exòtica que comença a invadir perillosament La Costera. Ja vorem si per a Nadal, els Reis Mags ens porten de regal l’aeroport d’abelles dels companys de Calderona Viva...

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Màgia a la llum de la lluna amb Calderona Viva

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles