Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Proposta de millora del servei ferroviari regional

València en Bici

Proposta de millora del servei ferroviari regional

Consideracions sobre la línia València-Bunyol-Utiel

dilluns 2 de novembre de 2015, per  AE-Agró

Després de 20 anys d’ofrenar noves glòries a Espanya, ha arribat el moment de dignificar els serveis ferroviaris del País Valencià. El nou govern PSPV-PSOE/Compromís sembla que té la sensibilitat suficient com per a reivindicar una xàrcia ferroviària regional pròpia (gestionada per la Generalitat i operada per Renfe, FGV o una altra empresa) com la tenen Andalusia, Catalunya o Galícia. València en Bici-Acció Ecologista Agró ve fent propostes de millora dels serveis ferroviaris regionals des de fa molts anys. D’algunes d’estes propostes s’han fet eco partits com a EUPV i d’altres fins i tot la pròpia Renfe. Per exemple, enllaçar els serveis regionals de l’Estat en la nostra comunitat amb la xàrcia Catalunya exprés.

Fa uns anys, des de València en Bici-Acció Ecologista Agró, vam plantejar, continuant una idea de la pròpia Generalitat Valenciana, una sèrie de millores en els serveis de rodalia i regionals de la línia València-Bunyol-Utiel-Conca-Madrid. I ara se’ns ocorren noves idees que poden servir per a millorar eixa línia regional i de rodalia. De fet, en l’anterior ocasió parlàvem d’establir una estació d’intercanvi de passatgers a l’altura de l’encreuament de la LAV (Línia d’Alta Velocitat) Madrid-València amb la via de tren convencional de la línia C-3, entre Xiva i Bunyol (La Foia de Bunyol, València), i un intercanviador d’ample de via a l’altura de l’estació de Siete Aguas (la Generalitat el plantejava en El Rebollar).

Esta proposta implicava la necessitat de trens de Mitja Distància (MD) de rodada desplaçable, que pogueren circular per la línia d’alta velocitat i per la línia convencional. Ara i després de l’aposta pel tercer carril en el corredor mediterrani, tenim una altra proposta que pensem que el nou govern de la Generalitat podria estudiar. L’aprovat pla d’inversions en els trens de rodalia del País Valencià té prevista l’electrificació de la línia C-3 entre València i Buñol. Però, no va més enllà d’esta població, quedant els municipis de la comarca de La Plana d’Utiel sense cap millora. Seguint la proposta de la Generalitat d’utilitzar la línia LAV per a millorar els accessos ferroviaris a eixa comarca, esta vegada plantegem canviar la idea de l’intercanviador d’ample de via per la d’instal·lar, a partir de l’estació del Rebollar, l’anomenat tercer carril en la línia convencional, fins a almenys Camporrobles.

La nova proposta consistix, doncs, en quatre tipus d’actuacions independents entre si: Una estació d’intercanvi de passatgers entre Xiva i Bunyol, que en un primer moment podria ser prescindible; Una nova estació enfront de l’actual, però al costat de les vies de la LAV en Siete Aguas; La desviació i la instal·lació del tercer carril a partir de l’estació del Rebollar, fins a almenys Camporrobles; I, a més a més, la reconversió de la línia convencional actual entre Bunyol i El Rebollar en una via verda per a trànsit de bicicletes, caminants i cavalls (esta actuació també podria ser prescindible però és molt recomanable).

Per a realitzar els serveis ferroviaris regionals des de València en Bici-AE Agró proposem utilitzar els trens MD dièsel de Renfe, de la sèrie 599, però amb els bogies canviats a l’ample internacional. Estos trens, que aconseguixen velocitats de 160 km/h, ara només admeten 3 bicicletes. Així que haurien de ser condicionats internament per a acollir almenys 16 més (llevant els seients de l’habitacle que actualment es troba junt al porta-bicicletes). Amb un parell de trens adscrits a este servei seria prou.

A fi d’aprofitar millor el recorregut dels trens, traure major rendiment als gastos de les obres i donar major servei, des de València en Bici considerem que els trens haurien d’iniciar i acabar el seu servei no a València, sinó a Vinaròs (El Baix Maestrat, Castelló) o Castelló de la Plana (La Plana Alta, Castelló), ja que eixe corredor coster comptarà en breu amb el tercer carril.

Antonio Llópez, membre fundador de València en Bici-AE Agró.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Marxa bicitrenera en commemoració de la Via Verda d’Ulls Negres

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?