Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > Romeu és del poble i el volem verd

Camp de Morvedre

Romeu és del poble i el volem verd

Vine, adopta i planta un arbre en Les Margues!!!

dimarts 19 de gener de 2016, per  AE-Agró

El pròxim 31 de gener, diumenge, Acció Ecologista-Agró, l’Associació Bonilles-Romeu, l’Associació Urbanización Tres Barrancos, el Centre d’Estudis del Camp de Morvedre i la Colla Verda convidem a tota la ciutadania de Sagunt a participar en el Dia de l’Arbre en la Muntanya de Romeu. Este espai natural, amenaçat actualment per Lafarge, és del poble de Sagunt i no podem permetre que esta multinacional francesa destrosse la zona de Les Margues per a fer una nova pedrera. Si com nosaltres t’estimes cada pam d’esta emblemàtica muntanya de la capital del Camp de Morvedre, participa en esta convocatòria lúdica i reivindicativa. Vine, adopta i planta un arbre!!! Perquè Romeu és del poble i el volem verd!!!

Les entitats Acció Ecologista-Agró, l’Associació Bonilles-Romeu, l’Associació Urbanización Tres Barrancos, el Centre d’Estudis del Camp de Morvedre i la Colla Verda, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, el Consell Agrari i l’Associació de Veïns Ciutat Vella, convoquen a la ciutadania de Sagunt a celebrar el Dia de l’Arbre en la Muntanya de Romeu. Concretament el proper dia 31 de gener, diumenge, en la zona de Les Margues, on la cimentera francesa Lafarge pretén desenvolupar un nou projecte d’extracció de pedra que amenaça una de les zones millors conservades de Romeu i posa en perill les cases de Bonilles i de Tres Barrancos.

A més a més esta pedrera, que ocuparia 14 hectàrees, suposaria un dur colp per al futur Paratge Natural Municipal de la Muntanya de Romeu. Per això, ha arribat el moment de dir prou. La pedrera del Salt del Llop no pot créixer més enllà. Romeu és del poble i el volem verd!!!

Així que el darrer diumenge de gener, amb motiu del Dia de l’Arbre, emplacem a totes les veïnes i tots els veins de Sagunt i la comarca del Camp de Morvedre a mostrar la seua estima per Romeu i defensar les nostres muntanyes i la seua biodiversitat en un acte festiu, lúdic i també reivindicatiu. Plantarem espècies mediterrànies poc representades en esta pineda, cadascun de nosaltres podrà adoptar un arbre de Les Margues i, a més a més, realitzarem una ruta guiada per les sendes d’este magnífic racó de la Muntanya de Romeu. Així que vine, adopta i planta un arbre!!! 

Les entitats organitzadores també hem convidat a esta plantació popular als ajuntaments de Sagunt, Les Valls, Petrés i a la Generalitat Valenciana. La Muntanya de Romeu, que està declarada d’utilitat pública, és un dels principals corredors ecològics de fauna entre els Parcs Naturals de la Serra Calderona i la Serra d’Espadà. Per això, considerem que les institucions públiques, tant locals com autonòmiques, s’han d’implicar en la protecció i la conservació de cada pam d’esta muntanya. Perquè Romeu és del poble i el volem verd!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La oposición fuerza al gobierno de Sagunto a agilizar los trámites para abrir la cantera del Pinyal

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?