Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Dia Mundial de les Zones Humides a la Marjal dels Moros

Horta Nord

Dia Mundial de les Zones Humides a la Marjal dels Moros

Visita ornitològica per a celebrar la festa dels aiguamolls

dilluns 8 de febrer de 2016, per  AE-Agró

El passat divendres, 5 de febrer, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord celebrà el Dia Mundial de les Zones Humides amb una visita a la Marjal dels Moros. L’activitat, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, va reunir a una vintena de veïns d’este poble de l’Horta Nord que, prismàtics en mà, van realitzar un passeig ornitològic per la platja de la marjal. Entre altres aus, van poder vore corbes marines (Phalacrocorax carbo), collverds (Anas platyrhynchos), siverts (Netta rufina), flamencs (Phoenicopterus ruber), judies (Vanellus vanellus) i picaports (Plegadis falcinellus). La visita finalitzà amb el sempre espectacular capvespre que ens regala este aiguamoll.

Després de celebrar en 2013 i 2014 el Dia Mundial de les Zones Humides a la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell i en 2015 a la Marjal del Puig, enguany el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha commemorat el dia gran dels aiguamolls en la Marjal dels Moros. La cita, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, va ser el passat divendres, 5 de febrer, per la vesprada. I, malgrat el fred de febrer, va comptar amb la participació d’una vintena de veïns de Puçol, que van passejar per la platja de la marjal observant les diferents aus aquàtiques que habiten ara en este aiguamoll.

Durant l’hora i mitja que aproximadament va durar la visita, els participants en esta activitat ornitològica van vore més d’una vintena d’espècies d’aus aquàtiques. Així, per exemple, van arribar a identificar fins a cinc espècies diferents d’anàtids: collverds (Anas platyrhynchos), siverts (Netta rufina), bragats (Anas clypeata), ascles (Anas strepera) i sarsets (Anas crecca). També van observar polles d’aigua (Gallinula chloropus), fotges (Fulica atra), galls de canyar (Porphyrio porphyrio), picaports (Plegadis falcinellus), garsetes blanques (Egretta garzetta), esplugabous (Bubulcus ibis) i arpellots de marjal (Circus aeruginosus), aus que podem trobar durant tot l’any en la Marjal dels Moros.

A més a més, vam vore ocells que habitualment només ens visiten durant l’hivern, com és el cas de les corbes marines grosses (Phalacrocorax carbo) o les judies (Vanellus vanellus), i vam tindre la sort de contemplar un xicotet grup de cinc flamencs (Phoenicopterus ruber), just al final de la visita, quan el Sol ja s’havia posat sobre la Serra Calderona i ens havia regalat un preciós capvespre.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acció en defensa de la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles