Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya > La Casa Penya, capital 2016 de les zones humides valencianes

La Casa Penya

La Casa Penya, capital 2016 de les zones humides valencianes

Reconeixement oficial de la Generalitat al treball d’AE-Agró en la Marjal d’Almenara

dimarts 9 de febrer de 2016, per  AE-Agró

Amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides, el passat dimarts, 2 de febrer, la Casa Penya va obrir les seues portes al President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i a la Consellera de Medi Ambient, Elena Cebrián, que van visitar la Marjal d’Almenara per a descobrir en persona la tasca realitzada pam a pam per Acció Ecologista-Agró en este aiguamoll. A més a més, el passat dissabte, 6 de febrer, la festa de les zones humides va continuar amb una multitudinària jornada de portes obertes a la Casa Penya per a celebrar que, després de vint anys de treball de la nostra entitat, la Marjal d’Almenara s’ha convertit en tot un exemple de conservació i defensa ciutadana dels aiguamolls valencians.

El passat dimarts, 2 de febrer, Dia Mundial de les Zones Humides, la Generalitat Valenciana va reconéixer el treball realitzat per Acció Ecologista-Agró en la Marjal d’Almenara celebrant la festa oficial dels aiguamolls en esta zona humida. El President de la Generalitat, Ximo Puig, i la Consellera de Medi Ambient, Elena Cebrián, van visitar esta marjal, que van recórrer acompanyats d’AE-Agró per a descobrir en primera persona els diferents projectes desenvolupats per la nostra organització en este aiguamoll.

L’acte, que també va comptar amb la presència de Francesc Fernàndez, Alcalde de Sagunt, arrancà a la Casa Penya, el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara, un centre que va impulsar AE-Agró, entitat que ara gestiona l’espai amb la col·laboració del consistori de la capital del Camp de Morvedre.

A continuació, vam visitar la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà, que també va impulsar i gestiona AE-Agró gràcies a diferents acords de custòdia del territori amb propietaris privats i públics. Després vam visitar l’Ullal de Quartons i l’Ullal de Cavanilles, dos llocs estratègics de la marjal que pertanyen a AE-Agró, que els va adquirir pam a pam gràcies a les aportacions econòmiques dels socis i simpatitzants de l’associació.

Des d’AE-Agró volem agrair a la Generalitat Valenciana el seu reconeixement al nostre treball. Però, tal i com li vam recordar durant la visita, esperem que no només es quede en paraules. Així, en primer lloc, demanem a l’administració valenciana que la tramitació de la Marjal d’Almenara com a zona humida protegida pel conveni internacional de Ramsar s’accelere i siga per fi una realitat i no una promesa.

També, exigim que el pla d’ús i gestió d’este aiguamoll, actualment en procés de redacció, acabe amb els abusos que encara patix esta zona humida, especialment en l’entorn dels Estanys d’Almenara. La tercera petició que vam plantejar a la Generalitat Valenciana va ser la seua col·laboració per a instal·lar una nova turbina en la Gola de Quartell, per a poder gestionar correctament l’aigua en este punt estratègic de la marjal.

Jornada de portes obertes a la Casa Penya

A més a més de per a l’acte oficial de la Generalitat Valenciana, la Casa Penya també va obrir les seues portes el passat dissabte, 6 de febrer, per a commemorar el Dia Mundial de les Zones Humides amb una jornada festiva, que vam organitzar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt. Convocats per AE-Agró, desenes de veïns de tota la comarca del Camp de Morvedre es van donar cita en el centre mediambiental de la Marjal d’Almardà per a celebrar la festa dels aiguamolls amb diferents activitats mediambientals.

Durant tot un intens matí, carregat de tallers, diversió i molta marjal, vam plantar lliris grocs (Iris pseudacorus) en un dels observatoris de la Finca de Penya, visitàrem l’Estanyol de Quartell, cantàrem i ballàrem (especialment els més menuts) amb l’espectacle infantil de Rodamons Teatre i, fins i tot, vam tindre l’ocasió de participar en la dissecció d’un tauró amb L’Elasmogrup. Sens dubte, va ser una jornada per al record.

La següent cita amb la Casa Penya serà el pròxim diumenge 21 de febrer. Eixe dia la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró organitzarà una nova visita guiada per la marjal. Així que si vols descobrir els tresors naturals d’Almenara i tot el treball desenvolupat per AE-Agró durant els darrers vints anys en este aiguamoll, no et perdes esta activitat!!! T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró celebra el Dia Mundial de les Zones Humides a l’Ullal de Quartons

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles