Accio Ecologista-Agró
© Acció Ecologista-Agró
Tanquem Cofrents

Celebrem la defunció de Cofrents

La central nuclear de Cofrents, que actualment es troba aturada per una nova avaria en el sistema hidràulic de les barres de control del reactor, ha sigut incapaç de funcionar més d'un mes amb normalitat des de setembre de 2017. Primer, va romandre aturada del 23 de setembre al 6 de desembre per una parada programada que es va encadenar amb l'avaria d'una vàlvula. El 5 de gener es va aturar de nou per problemes amb les barres de control. I el 12 de (...)

Comissió Forestal

Debats forestals (I)

La denúncia, apareguda en alguns mitjans de comunicació, va meréixer un comentari crític per part d'En Ferran Dalmau Rovira al seu blog Planetaris. Aquest destacat enginyer forestal, Director de Projectes de l'empresa MEDI XXI GSA, va fer una sèrie de consideracions en to despectiu i irònic sobre alguns ecologistes i Acció Ecologista-Agró en particular, basant-se en l'esmentada denúncia, cosa que ens porta a discutir els seus arguments. Sembla que (...)

Marfull

Aturem la ZAL, recuperem La Punta!

La resistència del veïnat i col·lectius socials no va evitar un dels capítols més negres de la història de l'Horta de València: la destrucció de gran part de la pedania de La Punta i la seua Horta. Tanmateix, esta lluita sí que va aturar la posada en marxa de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València. (...)

 

Darrers articles

La Plana

Dia Mundial de les Zones Humides a Xilxes

Convocats per l'Ajuntament de Xilxes (La Plana Baixa, Castelló) i Acció Ecologista-Agró, unes trenta persones van participar el passat diumenge, 18 de febrer, en la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides a la Marjal d'Almenara. L'activitat va arrancar a l'Ajuntament de Xilxes, des (...)

Tanquem Cofrents

Nova parada de la central de Cofrents

Malgrat ser una parada programada, ja que tècnicament Iberdrola, propietària de la central nuclear de Cofrents, l'ha anunciat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) amb temps suficient, esta parada no deixa de ser preocupant, ja que és a conseqüència d'una nova fallada d'un element clau per a (...)

Voluntariat Ambiental

Plantació de la Colla Verda al Palància

Després d'embellir en gener el Delta del Riu Palància, este mes de febrer la Colla Verda tenia programat actuar a la zona dels eucaliptus. I així ho va fer el passat dissabte, 17 de febrer, el projecte de voluntariat ambiental de l'Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció (...)

Custòdia del Territori

El LIFE+Albufera, candidat al guardó "Best of the best award"

Per als socis del LIFE+Albufera esta distinció suposa un reconeixement a l'esforç i el treball realitzats durant els tres anys de duració del projecte. “Ens enorgullix rebre este tipus de distincions perquè significa que desenvolupem una excel·lent labor. De fet, malgrat que oficialment el projecte va acabar el passat mes (...)

Horta Nord

Dia de l’Arbust a La Costera de Puçol

Després de celebrar en gener el Dia de l'Arbre a La Costera de Puçol, el col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord va convocar el passat 10 de febrer el Dia de l'Arbust en este paratge natural municipal. En total, els voluntaris que es van sumar a esta activitat van plantar 25 alborcers (Arbutus unedo) (...)

Pam a pam

"Aljezares, alma verde" guanya la primera edició de MEDI

La Casa de Cultura de l'Alcúdia (La Ribera Alta, València) va acollir el passat dijous, 15 de febrer, l'entrega de premis de MEDI, un concurs audiovisual que aspira a consolidar-se com una eina de conscienciació sobre la necessitat de preservar el nostre entorn. En esta primera edició, el guanyador va (...)

València Ciutat Amable

Obert el termini per a presentar comunicacions en el XV Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat"

L'objectiu de les comunicacions de la XV edició del Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat" és mostrar la diversitat d'investigacions, projectes i iniciatives que es desenvolupen a nivell nacional i internacional sobre la cultura de la bicicleta. Totes les persones inscrites tenen així la (...)

Tanquem Cofrents

Informe sobre els darrers incidents a la central nuclear de Cofrents

Cofrents va romandre aturada des del 23 de setembre fins al 6 de desembre (75 dies consecutius) per una parada programada que es va encadenar amb l'avaria d'una vàlvula. El 5 de gener, només un mes després, va realitzar una sospitosa parada per al manteniment dels accionaments hidràulics de les barres (...)

Pam a pam

Demanem recuperar el reg a manta en el Jardí Botànic

Durant la tramitació per a declarar Bé d'Interés Cultural (BIC) el Jardí Botànic de la Universitat de València, l'Associació d'Amigues i d'Amics del Jardí Valencià (AJAVA) va presentar, amb la col·laboració d'Acció Ecologista-Agró, una al·legació. El motiu? Doncs, exigir la (...)

Educació Ambiental

16 col·legis de Sagunt celebren el Dia Escolar de l’Arbre amb AE-Agró

Conscienciar els xiquets sobre la importància de la vegetació. Este és l'objectiu del Dia Escolar de l'Arbre, una iniciativa de la Comissió d'Educació Ambiental d'Acció Ecologista-Agró que este curs s'ha desenvolupat en 16 Centres d'Ensenyament Infantil i Primària (CEIP) de (...)

 

Darrers articles

València en Bici

Demanem enllaçar el Parc Fluvial del Túria amb la Via Verda d’Ojos Negros

El paratge denominat Les Moles, que inclou les partides del Rabosar, La Cova de la Mel, El Ciscar i Els Pixadors, es troba en el terme municipal de Paterna (L'Horta Oest, València). Representa una àrea forestal i de sòl agrícola de secà (...)

Pam a pam

El Banc de Palla torna a "De l’Horta a la Plaça"

Com en les dos edicions anteriors del mercat de producció agrícola de proximitat "De l'Horta a la Plaça", el Banc de Palla d'Arròs de l'Albufera de València es va traslladar al Cap i Casal per a explicar i difondre esta (...)

València Ciutat Amable

Presentem el projecte "València Ciutat Amable"

El moment àlgid d'este projecte serà del 16 al 20 de maig, quan el Cap i Casal acollirà per primera vegada el Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat", que enguany celebra la seua XV edició. Este congrés és una iniciativa conjunta de (...)

Educació Ambiental

El Palància, un riu sec però ple de vida

Els rius valencians es caracteritzen per tindre un cabal molt irregular i pel seu paper clau en la recàrrega dels aqüífers. Un bon exemple és el Palància, que suposa un oasi de vida per a la fauna de la ciutat de Sagunt. I també per a les (...)

Comissió Forestal

Abusos forestals a Llombai en nom de la prevenció d’incendis

Per a tal fi, després de tallar els arbres seleccionats amb moto-serres, estan utilitzant un tractor de cadenes que porta acoblada una trituradora, per a triturar la llenya dels pins i de pas tot el sotabosc. Si el fet d'eliminar tot el (...)

STOP TTIP!

162 organitzacions exigim a la Unió Europea una política comercial més democràtica

Per a començar ha d'existir un procés democràtic i transparent des del seu inici, tant a nivell europeu com dels Estats membres, a fi de garantir que la política de comerç i inversió represente l'interés general i beneficie a les (...)

Darrers articles

 0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 | ... | 575
 Pam a pam

 Exigim un cabal ecològic d’aigua per a la Marjal dels Moros amb motiu del Dia Mundial de (...)

"Volem aigua per a la marjal! Socarrats per la gestió, cremats amb l'administració!". Este era el lema de la pancarta que ha encapçalat este matí la (...)


 Comissió de Territori

 La Marjal de Pego-Oliva, situació actual i perspectives de futur

L'any 1970 la Dictadura Franquista va iniciar a la Marjal de Pego-Oliva un procés de concentració parcel·lària per a acabar amb el minifundisme i (...)


 València en Bici

 Fins a nou avís no viatge amb tren

El passat mes de novembre, amb motiu de les retallades constants que patix la línea C-3 de rodalia, València en Bici-Acció Ecologista Agró ja va denunciar, (...)


 Tanquem Cofrents

 Els Reis Mags tornen d’Orient per a demanar el tancament de Cofrents

Per la seua manca de cultura de seguretat en una instal·lació tan perillosa com és una central nuclear, Iberdrola, propietària de Cofrents, es mereixia (...)


 La Marina

 Llum verda per al retorn de l’àguila pescadora

Més de 100 persones van assistir el passat dilluns, 15 de gener, a la presentació de l'estudi de viabilitat del projecte de reintroducció de (...)