Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Sueca continua sense clausurar els seus abocadors il·legals

Muntanyeta dels Sants

Sueca continua sense clausurar els seus abocadors il·legals

La Muntanyeta dels Sants-AE Agró denuncia la passivitat del consistori

dimecres 13 d’abril de 2016, per  AE-Agró

La Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró llançà en desembre una campanya ciutadana per a aturar la proliferació dels abocadors il·legals en Sueca (La Ribera Baixa, València). Tres mesos després, hem de lamentar la passivitat de l’ajuntament per a fer front a este problema mediambiental, ja que encara no ha clausurat cap abocador il·legal i només ha netejat un dels 20 punts negres localitzats. Des de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró emplacem al consistori a combatre esta plaga que esguita el terme municipal de Sueca i a posar en marxa iniciatives locals per a conscienciar a veïns i veïnes sobre els perills i els impactes dels abocadors il·legals i els avantatges del reciclatge i la prevenció en la producció de residus.

El passat mes de desembre, el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró convidà a tots els veïns i veïnes d’esta localitat de La Ribera Baixa a denunciar els abocadors il·legals d’este poble enviant la seua ubicació al correu electrònic muntanyeta@gmail.com. Fruit d’esta campanya ciutadana i del treball de camp realitzat pels voluntaris de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró, el col·lectiu ecologista localitzà una vintena de punts negres i informà de la seua ubicació a l’Ajuntament de Sueca. L’objectiu? Doncs, que el consistori netejarà i clausurara estos abocadors il·legals.

Però, l’ajuntament encara no ha clausurat cap. Tres mesos després de l’inici de la campanya de la Muntanyeta dels Sants, el consistori només ha netejat un punt negre i, com no ha sigut clausurat correctament, ja torna a omplir-se de fem altra vegada. Per això, davant de la passivitat de l’equip de govern, des del col·lectiu ecologista fem una crida a l’Ajuntament de Sueca perquè ature la plaga d’abocadors il·legals en este poble de La Ribera Baixa.

JPEG - 39.5 kB
Abocador "netejat".

Estos punts negres, que esguiten tot el terme municipal, representen un perill per al nostre medi ambient i també per a la salut dels veïns i veïnes de Sueca. Per això, des de la Muntanyeta dels Sants considerem urgent que el consistori primer els netege i després els clausure correctament, senyalitzant amb cartells la prohibició d’abocar residus i les multes per cometre esta infracció. A més a més, demanem que l’ajuntament pose en marxa iniciatives per a potenciar l’ús de l’Ecoparc municipal, difondre els avantatges del reciclatge i els beneficis de la prevenció en la producció de residus.

Finalment, demanem a tots els veïns i veïnes de Sueca respecte per la nostra natura i el nostre poble. Un respecte que passa per no fer ús dels abocadors il·legals i per reduir a casa la producció de residus, reutilitzar, separar correctament el fem i reciclar. I per descomptat, si localitzeu un nou abocador il·legal, envieu-nos la seua ubicació a muntanyeta@gmail.com per a denunciar davant de l’ajuntament la seua existència.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : L’Assut de Sueca, aprovat en biodiversitat però suspés en residus

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles