Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Manifest del Dia de la Marjal en El Saler

Pam a pam

Manifest del Dia de la Marjal en El Saler

Volem una connexió digna entre l’Albufera, El Saler i el seu port!!

dimarts 19 d’abril de 2016, per  AE-Agró

El passat dissabte, 16 d’abril, l’Associació d’Amics de la Casa de la Demanà i la d’Usuaris del Port del Saler van celebrar el Dia de la Marjal en El Saler (Parc Natural de l’Albufera de València) amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, València en Bici-AE Agró i moltes més entitats. Entre altres activitats, es va organitzar una cadena humana des de la Casa de la Demanà fins al Port del Saler, una ManiFestAcció, una marxa reivindicativa en barca, una concentració silenciosa amb llanternes a la passarel·la de la CV-500 i una trobada per a analitzar diferents iniciatives per a fomentar la mobilitat sostenible i la pacificació del trànsit en l’Albufera. A continuació publiquem el Manifest del Dia de la Marjal en El Saler.

Este és un gran dia per al Parc Natural de l’Albufera. Estem ací units reivindicant un Parc Natural en condicions, una Albufera que per desgràcia no hem pogut viure molts de nosaltres en la seua esplendor, que molts altres trobeu a faltar però que esperem, volem i exigim poder disfrutar-la com el que ha sigut: Un autèntic verger de sensacions, sense barreres que l’oprimisquen i amb els seus habitants i persones com les ací presents que el potencien. És el nostre hàbitat, el nostre patrimoni i ens mereixem una Albufera millor, un Parc Natural en condicions.

La CV-500, construïda fa ja més de 40 anys, és una d’estes barreres, una incoherència, una insensatesa més dins del nostre Parc Natural, a la qual li fa falta una adaptació immediata perquè s’assemble un poquet més a eixe record, eixe anhel, eixe entorn destrossat ja fa massa anys, sense que ningú li pose remei.

No podem oblidar tots els intents de persones, associacions i institucions actives per a recuperar una xicoteta part d’allò que este entorn va ser, alguns d’estos intents amb més èxit, altres amb menys, però tots ells obviats pel que a la seua resolució es referix.

Hui ens reunim ací pel DIA DE LA MARJAL, reclamant posar una solució ràpida i digna a un dels grans problemes que arrossega i rebaixa este Parc Natural des de fa temps, i que pot ser un principi per a canalitzar este desastre a una nova era en este medi natural i patrimoni històric dels valencians: la pacificació, naturalització i adaptació a l’entorn de la CV-500, una barrera artificial que segrega el Parc en dos. Ens referim concretament al Saler i la Devesa del Saler o de l’Albufera amb el seu nexe històric marjalenc i albuferenc, el Port del Saler.

Este Port ha sigut oblidat, lligat de mans i minimitzat fa ja molts anys. Este Port del qual naix una història, una cultura i un poble, que ja estava present en les primeres grans ordenances reguladores de l’Albufera en 1761, continua sent hui en dia i des que es va construir la CV-500 un femer, una devastació administrativa que ha minimitzat la nostra cultura, la nostra idiosincràsia i les riqueses del poble del Saler.

Estem ací per a dir que no ens oblidem, que continuem exigint i que recuperarem la connexió del Saler amb el Parc Natural que tots mereixem, que estem farts de falses promeses, de falta de voluntat, d’incompetents, necis i ignorants que no saben apreciar uns valors tan transparents i immaculats com els que ací exigim.

Igualment, estem ací per a recordar que açò només és un principi, és la primera fitxa que arrossegarà moltes altres perquè l’Albufera i el seu entorn recuperen un estat digne del Parc Natural.

PER UNA CONNEXIÓ SALER CV-500 DIGNA DE L’ALBUFERA!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró exigix la demolició del Sidi Saler, l’Algarrobico valencià

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?