Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Fortaleny commemora el centenari del Pont de Ferro

Muntanyeta dels Sants

Fortaleny commemora el centenari del Pont de Ferro

Més de 200 persones participen en l’aniversari d’esta històrica infraestructura

dimarts 10 de maig de 2016, per  AE-Agró

El passat dissabte, 7 de maig, l’Ajuntament de Fortaleny (La Ribera Baixa, València) convocà una passejada i un berenar popular per a celebrar els 100 anys de vida del Pont de Ferro de Fortaleny. L’acte, que comptà amb el recolzament de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny i la participació dels nostres companys de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, va reunir a més de 200 persones en un dia històric. Des de la plataforma esperem que la rehabilitació del Pont de Ferro de Fortaleny comence el més aviat possible i que la Diputació de València i la resta d’administracions implicades executen el projecte complet, amb la passarel·la que deu travessar l’autovia A-38 inclosa.

Des de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, entitat que compta entre els seus col·lectius fundadors a la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista-Agró, volem felicitar a l’Ajuntament de Fortaleny (La Ribera Baixa, València) per l’èxit del centenari del Pont de Ferro de Fortaleny, també conegut com Pont de Ferro Alfons XIII. La caminada i el berenar popular organitzats per l’ajuntament van reunir a més de 200 persones en un dia per a la història, que va congregar a veins i veïnes de Fortaleny, Corbera, Llaurí, Sueca...

L’acte, que comptà amb el recolzament de la plataforma i la participació dels nostres companys de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró, va servir per a posar en valor este pont, que des de fa un segle vola sobre el Riu Xúquer per a unir els termes i les persones de Fortaleny i Sueca. Tanmateix, en l’actualitat el Pont de Ferro Alfons XIII continua esperant una rehabilitació que mai no arriba i de la qual depén el seu condicionament com a via per a ciclistes i vianants.

Amb este repte, exigir la restauració del pont i recuperar-lo per a les persones, va nàixer l’estiu passat la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, entitat que espera que la rehabilitació d’esta històrica infraestructura comence el més aviat possible i que la Diputació de València i la resta d’administracions implicades executen el projecte complet, amb la passarel·la que deu travessar l’autovia A-38 inclosa. Només així aconseguirem un pont al servei de les persones i que permeta una mobilitat més sostenible i segura entre els pobles de la comarca.

La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny està formada pel col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, l’Associació Amics de la Muntanya de Llaurí, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, el Grup Excursionista Camins de Terra, l’Agrupació de Veïns Mestre Serrano, La Ribera en Bici, Xúquer Viu, el Club de Córrer Peus Quets, l’Associació de Minusvàlids Físics de Sueca i Comarca (AMISUCO), la Penya Barcelonista Ribera Baixa, L’Escola Ciclista de Sueca, el Club Ciclista de Corbera, el Club d’Atletisme de Corbera i la Cooperativa Paleta d’Ocres.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Les bicis prenen el Pont de Ferro de Fortaleny

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles