Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > Renovat el conveni municipal d’educació i voluntariat ambiental de (...)

Camp de Morvedre

Renovat el conveni municipal d’educació i voluntariat ambiental de Sagunt

L’ús públic de la Casa Penya queda exclòs d’este acord

divendres 27 de maig de 2016, per  AE-Agró

Este dilluns, 23 de maig, l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró van rubricar la renovació del seu conveni de col·laboració en matèria d’educació i voluntariat ambiental. L’acord inclou el desenvolupament per part d’AE-Agró del Dia de l’Arbre Escolar, el projecte educatiu Participa! i els voluntariats de la Colla Verda. Per a portar endavant estes iniciatives mediambientals, l’entitat d’utilitat pública rebrà enguany 30.000 euros. Es tracta del mateix conveni que ja estava en vigor, així que la Casa Penya, el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà gestionat per AE-Agró, continua per ara sense una dotació pressupostària per a potenciar el ser ús públic.

Este dilluns, l’alcalde de Sagunt (Camp de Morvedre, València), Quico Fernández, i la presidenta d’Acció Ecologista-Agró, Eva Tudela, van signar la renovació del conveni de col·laboració entre les dues entitats en matèria d’educació i voluntariat ambiental. Este acord permet a AE-Agró continuar desenvolupant tres projectes en el marc del Programa Municipal de Medi Ambient de Sagunt: el Dia de l’Arbre Escolar, el programa educatiu Participa! i els voluntariats de la Colla Verda.

El Dia de l’Arbre Escolar és un projecte que cada curs es realitza en els 17 col·legis de Sagunt i en el qual participen anualment més de 1.000 xiquets i xiquetes. Concretament estudiants de 5è de primària que, després de realitzar un taller a classe sobre la importància de les plantes i els beneficis i serveis ambientals que ens reporten, pinten de verd els seus patis amb espècies aromàtiques mediterrànies.

Per la seua part, el programa educatiu Participa! es desenvolupa en Institut d’Ensenyament Secundari (IES) de la ciutat i té com a objectiu potenciar la participació ciutadana i fomentar valors de respecte pel medi ambient. Amb este objectiu els alumnes de 4t d’ESO (Educació Secundària Obligatòria) reben primer una sessió teòrica en la seua aula, a continuació protagonitzen un voluntariat en un espai natural de Sagunt i després difonen el seu treball amb diferents iniciatives per a explicar la importància de la tasca realitzada.

Finalment, el tercer projecte que forma part del Programa Municipal de Medi Ambient de Sagunt és la Colla Verda. Este grup de voluntariat ambiental, coordinat per AE-Agró, convoca activitats per a conservar i posar en valor els espais naturals de la capital del Camp de Morvedre: la Marjal dels Moros, el Riu Palància, la Muntanya de Romeu, la Marjal d’Almardà-Almenara, la platja...

Per a executar estes tres iniciatives d’educació i voluntariat ambiental, AE-Agró rebrà 30.000 euros enguany. Es tracta de la mateixa quantitat que rebia esta entitat d’utilitat pública abans del canvi de govern, ja que el conveni signat és el mateix que es va firmar en 2011.

Després de mesos de negociació, la Casa Penya ha quedat exclosa d’este acord. El centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà, així com els terrenys municipals de la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya, continuen sota la gestió ecologista però per ara sense una assignació pressupostària per al seu ús públic. Des d’AE-Agró esperem arribar prompte a una entesa amb l’Ajuntament de Sagunt per a poder desenvolupar un potent programa d’activitats a la Casa Penya amb un objectiu ben clar: consolidar este espai com un referent del turisme de natura i de l’educació mediambiental al País Valencià.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Casa Penya, una aposta segura pel turisme de natura i l’educació ambiental

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?