Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Nova edició del programa "Aus Òrfenes"

Pam a pam

Nova edició del programa "Aus Òrfenes"

Adopta un pollet!!!

dimecres 1 de juny de 2016, per  AE-Agró

Molts pollets d’oroneta, falcia, merla, teuladí, estornell, verderol, gafarró o bectort comencen ara a fer els seus primer vols, però no sempre són capaços de tornar al seu niu. Altres, malauradament, són víctima de la destrucció de la seua llar. Per este motiu, una gran quantitat de pardalets es queden orfes i, si tenen sort, són traslladats al Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler. Per això, enguany la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural llança de nou el voluntariat ambiental Aus Òrfenes, que compta amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró i altres entitats. L’objectiu? Buscar mares i pares d’acollida que cuiden els pollets fins que es puguen valdre per ells mateixos.

Este dimarts, 31 de maig, el voluntariat ambiental Aus Òrfenes ha començat la seua segona edició amb la xerrada explicativa d’este pioner projecte. La cita va ser a La Granja del Saler, on els tècnics del centre de recuperació de fauna de València van informar els voluntaris dels detalls d’este programa ambiental. L’objectiu d’esta iniciativa, impulsada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, és trobar mares i pares d’acollida per als pollets que arriben a La Granja del Saler durant l’actual període reproductor.

En maig, juny i juliol moltes oronetes, falcies, merles, teuladins, papamosques, totestius, estornells, bectorts, verderols i gafarrons comencen a fer els seus primer vols, però no sempre són capaços de tornar al seu niu. Altres, malauradament, són víctima de la destrucció de la seua llar. Per això, una gran quantitat de pardalets es queden orfes i, amb sort, són traslladats al centre de recuperació de fauna de València, que es troba ubicat en el Parc Natural de l’Albufera.

Amb la iniciativa Aus Òrfenes es busca implicar a la ciutadania en la conservació d’estos pollets sense niu, que són cuidats pels voluntaris fins que es poden valdre per ells mateixos. Llavors són alliberats de nou al medi natural. Per a facilitar el treball de les mares i els pares d’adopció, La Granja del Saler proporciona tots els materials necessaris, l’aliment i l’assessorament tècnic per a criar els pardalets.

En esta segona edició Acció Ecologista-Agró, Xaloc, la Fundació Global Nature i el grup d’anellament Gotur col·laboren en este voluntariat ambiental. A més a més, també participen el Parador del Saler i entitats socials com l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València (AFAV), l’Associació de Pares i Amics del Sord de València (ASPAS), la Fundació Acavall, l’organització Música per a l’Autisme (MUA), la iniciativa Llars Compartides, el projecte Hadas Perrunas i la Residència i Centre de Dia de Velluters.

Si tu també vols sumar-te al programa Aus Òrfenes, només has d’enviar un correu electrònic a infobiodiversitat@gva.es. Tanmateix, recorda que es tracta d’una iniciativa que implica esforç important i dedicació constant: has de fer-te càrrec a diari del pollet o dels pollets durant aproximadament un mes. Però, si pots, no ho dubtes i participa!!! Adopta un pardalet!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Model d’escrit denunciant la destrucció de nius d’oroneta o falcia

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?