Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > STOP TCI! > Acció a la Fira Alternativa contra el TTIP

STOP TTIP!

Acció a la Fira Alternativa contra el TTIP

Trenquem les cadenes del sistema alimentari!!!

dijous 9 de juny de 2016, per  AE-Agró

El passat cap de setmana es va celebrar la XXIX Fira Alternativa de València, una cita que enguany tenia com a objectiu trencar les cadenes del sistema alimentari i defensar un nou model econòmic basat en la sobirania alimentària. Acció Ecologista-Agró, que portava sense participar en este esdeveniment des de 2013, va instal·lar en esta edició un punt informatiu amb les seues campanyes i projectes, amb especial atenció al Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera. A més a més, els nostres companys de Marfull-AE Agró van col·laborar en l’acció protagonitzada per la campanya "No al TTIP València" contra este tractat neoliberal que amenaça la democràcia, els drets de les persones i el medi ambient.

El passat diumenge, 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, la campanya "No al TTIP València", la plataforma València Ecològica, Greenpeace i la Plataforma per un Nou Model Energètic (Px1NME) van convocar una acció a la Fira Alternativa de València per a mostrar el rebuig de la ciutadania contra este acord neoliberal que actualment negocien la Unió Europea (UE) i els Estats Units d’Amèrica (EUA). L’acció comptà amb la participació de quasi 100 voluntaris, que van dibuixar un STOP TTIP gegant al vell llit del Riu Túria.

Acció Ecologista-Agró, com a entitat que forma part de la plataforma València Ecològica i de la campanya "No al TTIP València", també es va sumar a este acte reivindicatiu. Concretament, amb la participació del col·lectiu de Marfull-AE Agró i la d’altres companys de la nostra organització.

Tal i com es va confirmar el passat mes de maig amb les filtracions de #TTIPleaks, el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP en anglès) representa una amenaça per als estàndards ambientals, la protecció dels consumidors, els drets laborals, la lluita contra el Canvi Climàtic, la salut, l’agricultura...

Davant del paradigma neoliberal que pretén instaurar el TTIP, que només beneficia a les grans empreses en detriment de la democràcia i els drets de la ciutadania, apostem per un model que trenque les cadenes del sistema alimentari i per una economia basada en la sobirania alimentària, tal i com platejava la XXIX Fira Alternativa de València que en esta edició ha congregat de nou a milers de ciutadans.

Concretament des del divendres 3 fins al diumenge 5 de juny, tres dies durant els quals la Fira Alternativa no ha parat de programar tallers, xerrades i actuacions musicals per a demostrar que, una vegada més, un altre món ja està sent possible. I, com no, les entitats que treballem per este nou món hem instal·lat els nostres punts informatius. Per exemple AE-Agró que, després de dos anys d’absència, ha tornat a la Fira amb el Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera i la resta de projectes i campanyes que impulsem, pam a pam, en defensa del territori i la natura.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró participa al Dia d’Acció Global contra el TTIP

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?