Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > Jornada de conservació ambiental als muntanyars d’Almardà

Voluntariat Ambiental

Jornada de conservació ambiental als muntanyars d’Almardà

La Colla Verda finalitza la temporada 2015-2016 amb esta activitat a la vora de la mar

dijous 30 de juny de 2016, per  AE-Agró

El passat dissabte, 25 de juny, la Colla Verda de Sagunt (Camp de Morvedre, València) convocà una jornada de natura a la vora de la mar. Concretament a la platja d’Almardà, on el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró va instal·lar un tancat per a protegir la població de corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) que nidifica a les dunes. A més a més, els voluntaris van retirar uns pins que algun desaprensiu ha talat sense cap tipus de permís. Amb esta activitat, que va comptar amb la col·laboració del Xiringuito Calipso, la Colla Verda s’acomiada fins després de l’estiu, quan el grup de voluntariat ambiental de Sagunt tornarà amb noves propostes per a conservar la nostra natura.

Conscienciar a veïns i turistes dels valors naturals de la platja d’Almardà. Este era el repte de l’última convocatòria de la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) que coordina la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró. Amb este objectiu el passat dissabte, 25 de juny, una quinzena de voluntaris van participar en una jornada de natura a la vora de la mar en un dels racons amb major biodiversitat del litoral valencià: els muntanyars d’Almardà.

Els muntanyars, nom amb el qual es coneixen les dunes en este indret de la nostra costa, alberguen una gran quantitat d’espècies de flora dunar i també aus que pràcticament només nidifiquen en estos ecosistemes, tan rics com fràgils. Este és el cas del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), una espècie amenaçada que nidifica en la platja d’Almardà. Per a protegir a esta au i els seus nius, la Colla Verda, amb la col·laboració del Xiringuito Calipso, va instal·lar un tancat en la seua zona de cria. Així, esperem evitar que els corriols patisquen molèsties o que algun usuari de la platja xafe els seus nius.

A més a més d’esta actuació, els voluntaris van retirar de les dunes uns pins blancs (Pinus halepensis) que algun desaprensiu ha talat en els muntanyars d’Almardà. I que ho ha fet sense cap tipus de permís i deixant els arbres amuntonats sobre les dunes. Estos pins seran retirats definitivament de la platja per la SAG de Sagunt.

Amb esta activitat per a conservar i posar en valor els tresors naturals de la platja d’Almardà, la Colla Verda tanca la temporada 2015-2016, durant la qual també s’han realitzat voluntariats a la platja de Corinto, la Marjal dels Moros, el Delta del Palància, la Muntanya de Romeu i la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara. Després de l’estiu, tornarem amb noves propostes i nous voluntariats per a conservar, pam a pam, la natura de Sagunt. Ens veiem en setembre!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda guanya el premi Iniciativa Ambiental d’Onda Cero Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?