Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2016 > Projecte Emys: Informe Almenara

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Almenara

Localitzada una nova Emys orbicularis a la Finca de Penya

dimecres 29 de juny de 2016, per  AE-Agró

Del 14 al 28 de juny, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha tornat a Finca de Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València) per a realitzar el seguiment de la població de tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) de la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara. En total, en esta sisena edició del Projecte Emys a la Finca de Penya, s’han convocat cinc voluntariats (un per a col·locar els mornells i quatre per a revisar les trampes) i s’ha aconseguit localitzar un exemplar d’Emys orbicularis. Concretament, un mascle que encara no havia sigut censat. A més a més, hem continuat amb el projecte de ràdio-seguiment que vam encetar en 2015 amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient.

Un any més, i ja van sis, el Projecte Emys ha viatjat fins a la Finca de Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València), la reserva de fauna silvestre que custodia Acció Ecologista-Agró a la Marjal d’Almardà-Almenara. Després de no capturar tortugues, ni autòctones ni exòtiques, durant el seguiment de 2015, enguany hem aconseguit localitzar un exemplar d’Emys orbicularis. En concret, un mascle que encara no havia sigut censat i que hem batejat com Alício. Tortugues exòtiques invasores, afortunadament, no hem trobat cap.

En esta edició, que va arrancar el 14 de juny, hem col·locat a la marjal quinze mornells, que després s’han revisat en quatre jornades de voluntariat celebrades el 17, el 21, el 24 i el 28 de juny. Per al desenvolupament d’estes activitats de ciència ciutadana hem comptat amb la col·laboració de més de 70 voluntaris. Entre els participants cal destacar la presència de representants de diferents països: Estats Units d’Amèrica, Romania, Escòcia i Alemanya. També, la dels adolescents de la tercera edició de l’Estiu Jove a la Casa Penya.

A més a més del cens amb mornells de juny, des del passat estiu voluntaris d’AE-Agró treballen en un projecte de ràdio-seguiment amb una Emys orbicularis que vam alliberar a la Finca de Penya. L’objectiu és estudiar els moviments d’esta tortuga d’estany euroepa per a conéixer les seues preferències respecte a hàbitats i esbrinar on s’amaguen les Emys orbicualris que sobreviuen a la Finca de Penya i la resta de la Marjal d’Almenara. El ràdio-seguiment d’esta tortuga, així com la resta d’activitats del Projecte Emys, compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient.

Pròximament informarem del resultat del cens de la població de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) del Clot de Bailón de Torrent, que també s’ha realitzat durant este mes de juny. I recorda que, si vols ajudar-nos a estudiar i conservar les nostres tortugues autòctones, el Projecte Emys t’espera este estiu al Riu Canyoles al seu pas per Moixent, la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell, el Pont Sec del Barranc del Carraixet, el Riu Xúquer al seu pas per Jalance, el Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València), el Barranc de Pelós a Xiva i el Riu Albaida a Xàtiva, on ens estrenem enguany amb esta iniciativa de ciència ciutadana.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Projecte Emys, premi a la millor iniciativa de seguiment i recuperació d’espècies

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?