Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya > Els xiquets de Les Valls visiten la Casa Penya

La Casa Penya

Els xiquets de Les Valls visiten la Casa Penya

120 menuts descobrixen amb AE-Agró els tresors naturals de la marjal

dimecres 20 de juliol de 2016, per  AE-Agró

Per segon any consecutiu, l’Escola d’Estiu de la Mancomunitat de Les Valls ha visitat la Casa Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València), el centre d’educació i voluntariat ambiental que gestiona Acció Ecologista-Agró a la Marjal d’Almardà-Almenara. En total, entre el 13 i el 15 de juliol, 120 xiquets i xiquetes de Quart, Quartell, Benavites, Faura i Benifairó de les Valls han passat per la Casa Penya, on han descobert els tresors naturals de la platja, el saladar i, per descomptat, la marjal. Si tu també els vols descobrir, recorda que este estiu la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró i l’Ajuntament de Sagunt t’obrin les portes de la Casa Penya tots els dissabtes i diumenges de juliol i agost.

Després de celebrar a principis de juliol la tercera edició de l’Estiu Jove a la Casa Penya, la setmana passada el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara va rebre la visita de l’Escola d’Estiu de la Mancomunitat de Les Valls. Els primers en passar per la Casa Penya van ser els xiquets i xiquetes de Quart i Benifairó de les Valls, que ho van fer el dimecres 13 de juliol. Després, el dijous 14, vam rebre als de Quartell i Benavites i, finalment, el divendres als menuts de Faura.

Durant la seua visita, a més a més de descobrir la formidable roda hidràulica i l’exposició permanent de la Casa Penya, els xiquets i les xiquetes de Les Valls han viscut aventures úniques passejant per la selva de senill (Phragmites australis) de la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà. També han descobert les espècies de flora més característiques de les dunes i dels saladars, com per exemple les salicòrnies o els limòniums, i les aus que actualment crien a la marjal, com és el cas de les sorolloses camallongues (Himantopus himantopus).

En total, durant estos tres dies, 120 menuts de Les Valls, d’entre 6 i 12 anys, han gaudit d’una experiència única a la Casa Penya, on han jugat, han aprés i fins i tot han posat el seu granet d’arena per a conservar la nostra natura, regant els arbres d’este centre mediambiental, propietat de l’Ajuntament de Sagunt però gestionat per Acció Ecologista-Agró.

Si tu també vols descobrir la Casa Penya i els tresors naturals de la Marjal d’Almardà, recorda que este estiu la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, obri les portes d’este centre mediambiental tots els dissabtes i diumenges de juliol i agost. Així que ja saps: t’esperem els caps de setmana d’11:00 a 13:30 hores a la Casa Penya!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Casa Penya, capital 2016 de les zones humides valencianes

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?