Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > La Plataforma presenta al·legacions a les obres del Pont de Ferro de (...)

Muntanyeta dels Sants

La Plataforma presenta al·legacions a les obres del Pont de Ferro de Fortaleny

Cal millorar el projecte i garantir la seua realització completa

divendres 22 de juliol de 2016, per  AE-Agró

La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, que compta amb la participació dels nostres companys de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, presenta al·legacions a la primera fase del projecte de rehabilitació del pont que uneix els termes de Sueca i Fortaleny (La Ribera Baixa, València) sobre el Riu Xúquer. Les entitats integrants d’aquest ampli col·lectiu de Sueca, Corbera i Llaurí presenten aquestes al·legacions de manera constructiva, amb la finalitat de "millorar el projecte i amb l’objectiu de garantir la seua execució completa en el mínim espai de temps possible", segons afirmen.

Des de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny denuncien en primer lloc que l’Àrea de Carreteres de la Diputació de València exposa al públic la primera fase d’un projecte de dues etapes sense fer públic els detalls de la segona de les fases. La segona part del projecte, promés per les institució provincial, és la instal·lació d’una passarel·la d’enllaç del Pont sobre l’A-38 i l’accés a aquesta des de Sueca. "Fa l’efecte que a la segona fase del projecte no se li dóna la importància que requereix, quan és aquesta la que realment té una utilitat pública", exposen en les seues al·legacions.

La il·luminació per als usuaris és un altre dels aspectes no contemplats en l’obra que ara s’ha sotmés a exposició pública. "Haurien d’aplicar-se criteris d’economia, sostenibilitat i anticontaminació lumínica, utilitzant per a açò energies 100% renovables com a xicotets generadors eòlics o plaques solars fotovoltàiques", expressen.

També criden l’atenció en el fet que en aquesta fase, que és bàsicament patrimonial, no apareix referència alguna a la recuperació dels murets o muralletes de carreus, manpostería o maçoneria ordinària o careada que existia en la rampa d’accés. Van ser substituïts per barreres de seguretat o quitamiedos metàl·lics, possiblement en 1990, amb la finalitat d’eixamplar la calçada. I suggereixen que des de la Diputació s’activen els mecanismes necessaris per a l’engegada d’una Taller d’Ocupació de maçoneria i construccions en pedra natural, bé a través dels ajuntaments afectats, Fortaleny i Sueca, bé a través de la Mancomunitat de La Ribera Baixa, o bé la pròpia Diputació.

Aquesta acció de caràcter formatiu i laboral aconseguiria dos objectius: d’una banda retornar la rampa de pujada al seu aspecte original i per un altre s’aconseguiria formar a persones sense ocupació en una especialitat que podria permetre’ls obrir-se camí en el mercat laboral.

Finalment recorden que els ponts són hàbitats de vertebrats i invertebrats que es valen de les seues esquerdes o escletxes, i molt especialment, de rates penades, mamífer insectívor beneficiós la població del qual es troba en franca recessió. Per açò, confien que els tècnics mediambientals de l’ens provincial duguen a terme un rigorós control mentre es realitzen les obres.

La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny està formada pel col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, l’Associació Amics de la Muntanya de Llaurí, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, el Grup Excursionista Camins de Terra, l’Agrupació de Veïns Mestre Serrano, La Ribera en Bici, Xúquer Viu, el Club de Córrer Peus Quets, l’Associació de Minusvàlids Físics de Sueca i Comarca (AMISUCO), la Penya Barcelonista Ribera Baixa, L’Escola Ciclista de Sueca, el Club Ciclista de Corbera, el Club d’Atletisme de Corbera i la Cooperativa Paleta d’Ocres.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Models d’al·legacions per a presentar a la primera fase del projecte del Pont de Ferro de Fortaleny

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles