Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Santa Amàlia, el primer carrer 100% ciclista de València

València en Bici

Santa Amàlia, el primer carrer 100% ciclista de València

Este bicicarrer connecta Orriols amb les Torres de Serrans pel Pont de Fusta

dimarts 23 d’agost de 2016, per  AE-Agró

El carrer de Santa Amàlia de València s’acaba de convertir en tot un símbol de la mobilitat sostenible de la ciutat. Des d’este mes d’agost, els aproximadament 100 metres de la seua calçada són d’ús exclusiu per a ciclistes. El primer bicicarrer del Cap i Casal té com a funció connectar el carril-bici d’Orriols amb les Torres de Serrans pel Pont de Fusta. Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró celebrem la posada en marxa d’este carrer 100% ciclista i la millora que suposa per a la connexió en bici dels diferents ponts del Jardí del Túria. Tanmateix, recomanem pedalejar per Santa Amàlia amb molta atenció, especialment quan arribeu als nous semàfors exclusius per a bicicletes.

En l’any 2012, València en Bici-Acció Ecologista Agró va protagonitzar una campanya reivindicativa per a exigir infraestructures ciclistes en els ponts del Jardí del Túria, fins aleshores inaccessibles i insegurs per a les bicicletes. Quatre anys després, la majoria de ponts ja són ciclables i estan connectats entre ells amb diferents infraestructures ciclistes. Este és el cas, per exemple, del Pont de Fusta i les Torres de Serrans, que des d’este mes d’agost compten amb un nou traçat ciclista que inclou el primer bicicarrer de la ciutat: el carrer de Santa Amàlia.

No és massa llarg, a penes té 100 metres, però Santa Amàlia ja és història viva de la mobilitat sostenible a la ciutat de València. Este vial, amb doble sentit de circulació i exclusiu per a ciclistes, permet connectar el Pont de Fusta i les Torres de Serrans amb el carril-bici d’Orriols. Però, encara falta temps perquè la gent s’acostume a usar-lo com correspon.

Per senzill que parega, no tot el món pareix prestar atenció quan circula pel primer carrer 100% ciclista de la ciutat. Per això, no vindria mal que l’Ajuntament de València posara algun informador a peu de carrer, ja que hem detectat furgonetes i motocicletes transitant per Santa Amàlia, cotxes mal aparcats i ciclistes despistats que continuen circulant per la vorera.

A més a més, des de València en Bici-AE Agró recomanem molta precaució per als usuaris que pedalegeu per Santa Amàlia. Especialment quan arribeu als nous semàfors exclusius per a bicicletes, ja que estan ubicats en dos encreuaments on la velocitat dels cotxes i la densitat del trànsit motoritzat encara són massa elevades.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Història d’una peatonalització

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?