Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2016 > Projecte Emys: Informe Jalance

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Jalance

Localitzades onze Mauremys leprosa en el Riu Xúquer

dijous 25 d’agost de 2016, per  AE-Agró

Per segon estiu consecutiu, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha viatjat a la localitat de Jalance (La Vall d’Aiora-Cofrents, València). El repte? Continuar amb el seguiment de la població de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) que vam descobrir l’any passat en el Riu Xúquer. Durant el cens intensiu que vam organitzar del 19 al 21 d’agost vam aconseguir localitzar set noves tortugues d’aigua ibèriques en este tram del Xúquer. A més a més, durant el mes de juny ja vam censar altres quatre noves Mauremys leprosa a Jalance. Així que en esta segona edició, el Projecte Emys s’acomiada del Xúquer amb un total d’onze noves tortugues.

Del 19 al 21 d’agost, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha organitzat el segon cens intensiu de tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) a la localitat de Jalance (La Vall d’Aiora-Cofrents, València). Esta iniciativa de ciència ciutadana s’ha desenvolupat en un tram del Riu Xúquer on els Projecte Emys va descobrir en 2015 una nova població de Mauremys leprosa. L’any passat vam aconseguir censar 17 tortugues autòctones: set femelles, sis mascles i quatre juvenils.

Esta temporada, durant el cens intensiu d’agost, realitzat amb cinc mornells, vam localitzar set Mauremys leprosa que encara no havien sigut censades. Concretament, els quinze voluntaris que van participar en iniciativa de ciència ciutadana van censar cinc mascles i dues femelles. A més a més, durant els mes de juny, vam localitzar altres quatre tortugues d’aigua ibèriques (dues femelles i dos mascle), que tampoc no havien sigut censades abans.

En total, durant el Projecte Emys 2016 s’han localitzar onze noves Mauremys leprosa en el Xúquer al seu pas per Jalance, set mascles i quatre femelles. De les 17 tortugues d’aigua ibèriques censades l’any passat no s’ha recapturat cap. Així que, per ara, la població de Mauremys leprosa en este tram del Xúquer estaria formada, com a mínim, per 28 individus. El pròxim any, esperem recapturar alguna de les tortugues autòctones censades en 2015 i 2016.

A més a més del seguiment d’esta població de Mauremys leprosa, cal destacar que el Projecte Emys també va convocar una jornada divulgativa a Jalance per a explicar el treball que desenvolupa esta iniciativa de ciència ciutadana per a conservar i protegir les nostres tortugues autòctones. La cita va ser el passat 18 de juny i va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Jalance i la participació d’una quinzena de veins i veïnes d’esta localitat de la Vall d’Aiora-Cofrents.

Fins al moment, el Projecte Emys d’AE-Agró, voluntariat que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, ha protagonitzat ja el seguiment i cens de les poblacions de tortugues del Clot de Bailón de Torrent (Horta Oest, València), la Finca de Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València), el Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València), el Riu Albaida al seu pas per Xàtiva (La Costera, València) i el Riu Xúquer a Jalance.

Pròximament, esta iniciativa de ciència ciutadana arribarà a la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell (Horta Nord, València), el Pont Sec del Barranc del Carraixet (Horta Nord, València), el Barranc de Pelós a Xiva (La Foia de Bunyol, València) i el Riu Canyoles al seu pas per Vallada (La Costera, València). Així que si vols participar com a voluntari del Projecte Emys, estigues atent a les pròximes convocatòries!!! No ens falles!!! Les nostres tortugues autòctones et necessiten!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Projecte Emys participa en el Simposi Internacional sobre Conservació de Tortugues d’Aigua

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?