Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Per un Parc Natural sense mortalitat

València en Bici

Per un Parc Natural sense mortalitat

Exigim mesures de protecció per a vianants i ciclistes en la CV-401

dimecres 14 de setembre de 2016, per  AE-Agró

El passat dimarts, 6 de setembre, aproximadament a les 22:00 hores, es va produir l’atropellament mortal d’un corredor en la carretera CV-401, que unix Alfafar (Horta Sud, València) amb El Saler pel Parc Natural de l’Albufera. El col·lectiu de València en Bici-Acció Ecologista Agró usem eixa carretera, en algunes ocasions acompanyats de menors amb bicicleta, i venim patint els excessos de velocitat desmesurats dels vehicles a motor amb molta preocupació. Davant d’un fet com este, en primer lloc, volem expressar el nostre més sentit condol a la família del corredor atropellat. I, en segon lloc, denunciar l’estat actual de la CV-401 com absolutament intolerable, ja que hauria d’estar tancada al trànsit motoritzat.

La CV-401 hauria d’estar tancada al trànsit motoritzat, excepte per a l’accés veïnal, i així possibilitar la comunicació no motoritzada de vianants i ciclistes. Esta carretera travessa un parc natural, el de l’Albufera de València, amb variada fauna humana i no humana a protegir. És, a més a més, un vial altament transitat en caps de setmana, ja que connecta les poblacions de l’Horta Sud amb les platges del Saler. Es tracta d’una carretera de doble sentit, que no té vorera d’emergència i els límits de velocitat (80-60-40 km/h) són insuficients i sistemàticament ignorats pels vehicles a motor que la transiten.

Així, circular amb bicicleta o caminar es convertix, en l’entorn d’un parc natural, en una activitat altament perillosa, com ho demostra l’atropellament mortal del passat 6 de setembre. Els diumenges de matí, durant l’estiu, es tanca l’accés a la CV-401 en sentit Alfafar-El Saler per a evitar problemes d’accés en la rotonda que connecta amb la CV-500, prop del Saler. Aleshores, els ciclistes que la transitem sentim un alleugeriment infinit, al no passar-nos els cotxes a 100 km/h fregant-nos la pell.

Mai no hem vist multar cap cotxe per excés de velocitat en esta carretera. Ara, lamentem l’atropellament d’un corredor que s’unix a l’extensa llista de morts en accidents de trànsit. Com col·lectiu ciclista i ecologista, des de València en Bici-Acció Ecologista Agró sol·licitem a les autoritats, polítics i responsables de les àrees implicades la fi dels homicidis vials per mitjà de l’aplicació de mesures urgents de protecció al desplaçament no motoritzat en la CV-401 i en la resta de carreteres del Parc Natural de l’Albufera.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Marxa contra la violència vial i per una ciutat amable

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?