Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Un tren sense maquinista no és casualitat

València en Bici

Un tren sense maquinista no és casualitat

Els directius de Renfe, una Casta amb majúscules

divendres 23 de setembre de 2016, per  AE-Agró

Este concís article d’opinió del nostre company Antonio Llópez, membre fundador de València en Bici-Acció Ecologista Agró, representa un magnífic diagnòstic de l’abandonament que està patint el ferrocarril convencional en el nostre país i que complica encara més les possibilitats de viatjar en Bici+Tren. Com explica el nostre company, els directius de Renfe s’han convertit en "una Casta amb majúscules" i "els importa un bufa el servei públic, els clients, si els trens s’omplin o no, si els cicloturistes poden o no viatjar contribuint així a fer els regionals més rendibles, els treballadors i les seues condicions i si s’acaba amb el ferrocarril a Espanya o no". Això sí, per a comprar nous trens per a línies de l’AVE sempre estan preparats.

Vaig en el regional Madrid-Conca-València, l’únic en eixe trajecte on podem portar bicicletes. Venim de tornada d’un viatge de cicloturisme d’alforges i escric açò sobre la meua tauleta tàctil. Això sí, amb dificultat a causa de l’excessiu moviment del tren, que trontolla a no mes de 60 km/hora sobre unes vies en mal estat i que en molts punts del traçat sofrixen restriccions per davall dels 20-30 km/hora. Fa uns pocs anys eixe trajecte el féiem en 5 hores. Després van ser en 6 i hui en 7. És el resultat d’una política ferroviària que pretén tancar la xarxa de ferrocarril convencional que li faça ombra a l’AVE.

Fa uns dies, alguns titulars en la premsa criminalitzaven a un maquinista que, segons Renfe, havia “abandonat” un tren Alvia en l’estació d’Osorno, a Palència. Uns dies després, alguns diaris rectificaven i incidien amb major coneixement de causa, però sense entrar mes a fons en el perquè d’eixa, al paréixer, insòlita actuació. Eixa notícia, que em va sorprendre viatjant amb la bici i el tren en eixa mateixa línia entre Valladolid i Santander i en la qual dies abans vam sofrir un d’eixos contratemps que van jalonant dia a dia la geografia ferroviària espanyola sense que transcendisquen en premsa, va ser la gota que omplí el got.

Porte mes de 20 anys de viatges de Bici+Tren i este estiu he patit, com mai fins llavors, les incidències que s’estan donant en els serveis ferroviaris convencionals. He pogut parlar amb diversos interventors en ruta i la desmotivació entre els ferroviaris és evident. Estan tips. Els directius de Renfe, com ja vaig poder comprovar en tota la meua etapa d’interlocutor de la coordinadora estatal ConBici, estan blindats contra tot. Els importa un bufa el servei públic, els clients, si els trens s’omplin o no, si els cicloturistes poden o no viatjar contribuint així a fer els regionals més rendibles, els treballadors i les seues condicions i si s’acaba amb el ferrocarril a Espanya o no. Són una verdadera casta que supera a la dels polítics que fins ara ens han governat. És una Casta amb majúscules. Ens toregen els uns i els altres passant-se responsabilitats.

L’Alvia no és el primer tren que es queda sense el seu maquinista. No fa massa temps, un tren regional que anava a cobrir la línia València-Alcoi no va eixir de l’estació perquè no hi havia maquinista! S’estan quedant sense maquinistes i sense trens. Els primers perquè es jubilen i no es reposen els llocs de treball amb nou personal. I els segons perquè s’avarien, com ens va ocórrer a l’agost amb el regional València-Conca, un tren de la sèrie 592 que es va quedar tirat en l’estació d’Utiel, o el regional exprés, un tren elèctric de la sèrie 440 que va eixir amb mitja hora de retard la setmana passada entre Valladolid i Santander. I també perquè els trens regionals de la sèrie 592 es van vendre als ferrocarrils portuguesos, per a després llogar-los de nou al vore que els faltaven trens i ara són reclamats pels seus compradors.

Això si, Renfe ha demanat al govern autorització per a comprar per 2.642 milions d’euros 30 nous trens AVE perquè, com diu la dreta del nostre país, “vivim per damunt de les nostres possibilitats”.

Antonio Llópez, membre fundador de València en Bici-AE Agró.

*Este article va ser publicat originalment en castellà, el passat dimecres 21 de setembre de 2016, en el diari Levante-EMV.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Cicloturisme, una altra manera de viatjar

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?