Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Pista de gel a la Plaça de l’Ajuntament?

València en Bici

Pista de gel a la Plaça de l’Ajuntament?

Contra la cultura del malbaratament energètic

dimarts 4 d’octubre de 2016, per  AE-Agró

Tot sembla indicar que el pròxim Nadal regressaran les pistes de gel al centre de la ciutat de València. El mal exemple i l’aparent falta de sensibilitat sobre un problema tan greu com és el Canvi Climàtic tornaran a ser bandera en la plaça de totes les causes: la Plaça de l’Ajuntament. La nostra posició com a col·lectiu és la mateixa de sempre. Des de València en Bici-Accoó Ecologista Agró no entenem que, en compte de sensibilitzar i crear un espai de consciència sobre este gravíssim problema global que afecta a tota la humanitat i al planeta sencer, s’opte per les vies del mal exemple. Però, considerem que encara estem a temps de donar-li la volta a esta situació i confiem que el senyor alcalde ho faça possible.

La ciutadania, especialment les persones més jóvens, haurien de saber que València no és precisament Hèlsinki. Durant els nostres últims "hiverns càlids" ja hem arribat a temperatures que, en moments puntuals, han superat els 25ºC al desembre. I no basta només a saber-ho. Resulta de vital importància traduir-ho a bones pràctiques, doncs l’esforç per a mitigar els efectes devastadors del Canvi Climàtic és col·lectiu, ambiciós i difícil. Per això mateix, hauria d’existir una voluntat política ferma a l’hora de despertar esta sensibilitat sobre el Canvi Climàtic, els seues efectes i les seues causes.

València no ha firmat ja diversos tractats en eixa línia? Tan difícil és per als comerciants esforçar-se i buscar altres fórmules d’atracció per a eixes dates nadalenques que una pista de gel? No hi ha fórmules molt més creatives, sostenibles, educatives i exemplars? És necessari fomentar la cultura del malbaratament energètic? Necessitem l’autoritat d’un alcalde que ens consta molt preocupat i actiu precisament per esta qüestió. Com a bon professor que ha sigut durant la seua vida professional, estem convençudes que Joan Ribó sabrà explicar-ho a tota la ciutadania. Encara estem a temps de donar-li la volta.

Marxa en bici a la COP22

La Plaça de l’Ajuntament de València serà protagonista este dissabte, 8 d’octubre, d’un nou esdeveniment vinculat al Canvi Climàtic. Però, en esta ocasió, afortunadament per a bé. Serà el punt de partida de la III Marxa Solucions al Canvi Climàtic, una iniciativa organitzada per AMA (Associació pel Medi Ambient i contra el Canvi Climàtic) i que compta amb la col·laboració de València en Bici-Acció Ecologista Agró, el Col·lectiu Soterranya, la Plataforma per un Nou Model Energètic (Px1NME)...

Després de pedalejar fins a Copenhaguen en 2009 i París en 2015, enguany els companys d’AMA pedalejaran fins a Marràqueix, on es celebra la Cimera del Clima (COP22). El repte? Exigir una Llei de Canvi Climàtic, Transició Energètica i Adaptació a Espanya. La cita serà a les 9:00 hores. Si no pots participar, recorda que pots recolzar esta iniciativa ciberactuant per a exigir una Llei de Canvi Climàtic ja!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Pista de gel, en temps d’austeritat i crisi energètica... olé!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?