Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > AE-Agró presenta la seua oferta educativa en la trobada del (...)

Educació Ambiental

AE-Agró presenta la seua oferta educativa en la trobada del CEACV

Exposem les activitats que realitzem al Camp de Morvedre i a l’Albufera de València

divendres 7 d’octubre de 2016, per  AE-Agró

El passat dissabte, 1 d’octubre, el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) celebrà una trobada per a donar suport i impulsar el paper que realitzen les empreses i entitats que prestem serveis d’educació ambiental, com és el cas d’Acció Ecologista-Agró. La cita va ser a la Marjal dels Moros. Concretament a l’Alqueria dels Frares, la seu del CEACV, on AE-Agró va exposar els projectes d’educació ambiental que desenvolupa en el Tancat de la Pipa, una àrea de reserva ubicada al cor del Parc Natural de l’Albufera de València, i al Camp de Morvedre, on oferim visites guiades a la Marjal dels Moros, el Riu Palància, els Estanys d’Almenara, la Font de Quart, el Garbí i la Casa Penya.

Oferir a la comunitat escolar la màxima informació possible sobre la gran oferta d’activitats d’educació ambiental que és pot contractar al País Valencià. Este era l’objectiu de la trobada que va organitzar el passat dissabte, 1 d’octubre, el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV). Amb este repte es va programar un intens matí d’activitats per a grans i menuts a l’Alqueria dels Frares, la seu del CEACV, que es troba ubicada a la Marjal dels Moros.

Acció Ecologista-Agró, com a entitat pionera en l’educació ambiental al nostre territori, no podia fallar a esta cita i vam participar en la trobada instal·lant un punt informatiu i oferint dues xerrades. La primera va ser a càrrec dels companys de la Comissió d’Educació Ambiental, que van explicar els diferents projectes que desenvolupen a la comarca del Camp de Morvedre. Per exemple, el programa municipal d’educació i voluntariat ambiental de Sagunt, que inclou el Dia de l’Arbre Escolar, el projecte Participa! amb els instituts d’ensenyament secundari i els voluntariats de la Colla Verda.

A més a més, la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró va exposar les diferents visites guiades que oferix als centres escolars per a descobrir els tresors naturals del Camp de Morvedre. Concretament, la Marjal dels Moros, el Riu Palància, els Estanys d’Almenara, la Font de Quart, el Garbí i la Casa Penya de Sagunt, el centre d’educació i voluntariat ambiental que AE-Agró gestiona a la Marjal d’Almardà-Almenara.

La segona xerrada d’AE-Agró en la trobada del CEACV va ser la dels companys del Tancat de la Pipa. Esta àrea de reserva, ubicada en el cor de l’Albufera de València, està sota la custòdia del territori d’AE-Agró i SEO/BirdLife i, durant els seus set anys d’ús públic, s’ha consolidat com un dels principals referents de l’educació ambiental i el turisme ornitològic en el parc natural més emblemàtic del País Valencià.

Per a este curs, a més a més dels projectes educatius del Camp de Morvedre i del Tancat de la Pipa, esperem poder oferir visites a La Costera de Puçol (Horta Nord, València), un paratge natural municipal que també es troba custodiat per AE-Agró. Actualment estem negociant amb l’Ajuntament de Puçol, propietari del paratge, per a poder obrir de manera regular les portes de les instal·lacions d’esta muntanyeta de la Serra Calderona a col·legis, instituts i altres centres educatius.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Casa Penya, una aposta segura pel turisme de natura i l’educació ambiental

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?