Arrel de la web > Comissions > Territori > Una solució que no convenç a cap part

Cadena SER

Una solució que no convenç a cap part

dilluns 10 d’octubre de 2016, per  AE-Agró

Els ecologistes critiquen que la conselleria haja autoritzat finalment la crema de la palla de l’arròs mentre que per als productors s’ha actuat tard i fixant una data límit que serà més perjudicial.

JÈSSICA CRESPO, VALÈNCIA 08/10/2016

Els productors d’arròs han començat esta setmana a cremar la palla de l’arròs després que la conselleria haja publicat al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana l’autorització per motius fitosanitaris. Una autorització que s’allargarà fins el 29 d’octubre i que limita també les zones i hores a les quals es pot dur a terme esta pràctica amb l’objectiu de provocar les menors molèsties possibles a la població de la zona.

Tanmateix, i malgrat que les organitzacions de productors han aconseguit que es puga cremar la palla a la major part del Parc natural, la solució adoptada esta campanya no acaba d’agradar ni als agricultors ni als ecologistes. A La llavor han mostrat les seues postures tant els uns com els altres.

Des de la Unió de Llauradors, Enric Bellido, afirma que per als productors la crema és l’única solució perquè del contrari es multiplica la matèria orgànica i també les plagues. Però això sí, critica la descoordinació, el fet que la decisió s’haja pres massa tard i el fet també de fixar una data límit que, segons lamenta, no beneficiarà.

Per la seua banda, des d’Acció Ecologista Agró critiquen que finalment s’haja autoritzat la crema de la palla de l’arròs sense buscar alternatives viables. Eva Tudela, de l’organització ecologista, lamenta que la conselleria no s’haja esforçat més en este assumpte malgrat que tant la consellera com el secretari autonòmic afirmen que busquen tècniques que permeten retirar la palla sense cremar-la.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La notícia en la Cadena SER

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?