Arrel de la web > Campanyes > STOP TCI! > No són tractats, són colps d’Estat

STOP TTIP!

No són tractats, són colps d’Estat

Milers de ciutadans es manifesten contra el TTIP, el CETA i el TiSA

dimarts 18 d’octubre de 2016, per  AE-Agró

Amb motiu de la Tardor de Resistència, el passat dissabte, 15 d’octubre, més de 75.000 persones es van mobilitzar a Espanya per a mostrar el rebuig de la ciutadania al Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP), l’Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) i l’Acord sobre el Comerç de Serveis (TiSA). Les manifestacions van ser convocades per la campanya estatal #NoalTTIP i l’Aliança contra la Pobresa, dues plataformes formades per més de 1.500 organitzacions socials, ecologistes, sindicals i polítiques que denunciem un sistema que protegix a les multinacionals, als mercats i al capital mentre empobrix les persones, retalla els seus drets i degrada profundament el Planeta que habitem.

Almeria, Còrdova, Màlaga, Sevilla, Saragossa, Gijón, Lanzarote, Santander, Albacete, Lleó, Burgos, Madrid, Barcelona, Salamanca, Valladolid, Lleida, Alacant, Castelló, Elx, Sant Vicent del Raspeig, València, Vigo, Mèrida són algunes de les més de 50 ciutats de l’Estat espanyol que, de manera autogestionada, han convocat multitud d’actes durant el mes d’octubre amb motiu de la Tardor de Resistència contra el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP), l’Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) i l’Acord sobre el Comerç de Serveis (TiSA).

A la ciutat de València, per exemple, les accions arrancaren el 8 d’octubre, amb l’eixida de la marxa en bici a Marràqueix contra el Canvi Climàtic. Després, vam traslladar el nostre rebuig als mal anomenats tractats de lliure comerç a la Manifestació del 9 d’Octubre. Els taxistes del Cap i Casal es van sumar a les mobilitzacions el dia següent, amb una caravana de taxis i vehicles contra el TTIP, el CETA i el TiSA, acords neoliberals que vam analitzar amb detall el dimarts, 11 d’octubre, en una xerrada-tertúlia celebrada en El Ventanal.

Finalment, el 12 d’octubre, es va realitzar una cadena humana des de Les Corts Valencianes fins al Tribunal de les Aigües, antesala de la manifestació del passat dissabte, organitzada a la Capital del Túria per Pobresa Zero i la campanya STOP TTIP València, en la qual participa Acció Ecologista-Agró. Totes estes protestes, i la resta de mobilitzacions convocades a l’Estat espanyol i ’Europa, s’emmarquen en un escenari delicat: hui, dimarts 18 d’octubre, els Ministres de Comerç i Assumptes Exteriors de la Unió Europea (UE) i el Canadà es troben reunits a Luxemburg per a decidir el futur del CETA, l’aprovació final del qual pel Consell, segons l’agenda, es preveu per a la cimera del 27 d’octubre. Si s’aprova, haurà de passar pel ple del Parlament Europeu a finals d’enguany.

La campanya estatal #NoalTTIP assenyala que el Govern en funcions de Mariano Rajoy, el qual ignora les veus de milers de persones, no té la legitimitat d’autoritzar la firma del CETA per part d’Espanya. El govern en funcions ni tan sols ha demanat que es faça un debat parlamentari sobre este assumpte. Si s’aprova en el Consell, el CETA podria ser aplicat provisionalment, a pesar que no s’ha informat al Senat, al Congrés ni a les Comunitats Autònomes.

La setmana passada coneixíem la notícia que el parlament de Valònia ha confirmat el seu vet al tractat amb el Canadà, la qual cosa implica que el Govern de Bèlgica no té autorització per a votar favorablement la signatura del CETA. Hui s’ha de vore si el govern de Bèlgica diu “no” o si la pressió de la Comissió Europea i dels altres països ho convertix en una abstenció.

De votar un “no” açò podria de facto bloquejar la conclusió de l’acord, sent requerida la unanimitat dels Estats membres al si del Consell per a la seua ratificació. Convé recordar que altres països es mostren reacis, com per exemple Àustria, Eslovènia, Bulgària i Romania. Així mateix, la setmana passada, el Tribunal Constitucional alemany va refusar el seu suport incondicional al CETA.

La campanya estatal #NoalTTIP critica la falta de presència dels principals mitjans de comunicació en les manifestacions de la Tardor de Resistència. Una vegada més, no han volgut posar el focus en les notícies importants. No sols no informen del que estan negociant a les nostres esquenes, si no que tampoc no dediquen les seues portades a les mobilitzacions socials que van succeir dissabte passat. Al seu torn, agraïm la gran labor d’altres mitjans de comunicació que sí que responen a les demandes ciutadanes. Som moltes i molts per a exigir la suspensió dels mal anomenats acords de lliure comerç i inversions CETA, TTIP i TiSA. I no ens podran callar, perquè no són tractats, són colps d’Estat!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Ni CETA ni TTIP

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?