Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > El plaer de pedalejar per l’Albufera

Muntanyeta dels Sants

El plaer de pedalejar per l’Albufera

Excursió en bici de la Muntanyeta dels Sants al Tancat de Milia

dimecres 26 d’octubre de 2016, per  AE-Agró

El passat dissabte, 8 d’octubre, el col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró va convocar una excursió en bicicleta des de Sueca (La Ribera Baixa, València) fins al Tancat de Milia, una de les tres zones humides artificials del Parc Natural de l’Albufera. Els nostres companys de Sueca, que acostumen a programar una activitat ciclista tots els mesos, van gaudir d’un magnífic matí de pedals i natura entre arrossars. I, com no, van comptar amb la companyia des del cel d’algunes de les espècies d’aus que podem trobar ara a l’Albufera. Per exemple, els arpellots de marjal (Circus aeruginosus), els agrons blaus (Ardea cinerea), els collverds (Anas platyrhynchos) o els picaports (Plegadis falcinellus).

Després de celebrar en setembre el Dia Sense Cotxes amb una bicicletada a Sueca (La Ribera Baixa, València), este mes d’octubre els nostres companys del col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró han pedalejat fins al Parc Natural de l’Albufera de València. Concretament des de Sueca fins al Tancat de Milia, un dels tres aiguamolls artificials on s’ha desenvolupat el projecte LIFE+Albufera entre 2013 i 2016.

La cita, que va arrancar a la Plaça de l’Ajuntament de Sueca, va ser el passat dissabte 8 d’octubre. La ruta va discórrer primer pel Camí d’Utxana cap a la veïna localitat de Sollana. En la partida de Ribalmaig, els nostres companys de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró van agafar un desviament a la recerca del Lloc de Lombos, un antic jaciment arqueològic que el gran Paco Tortosa recomana visitar en les seues diferents guies i mapes cicloturistes.

Després, l’excursió continua fins arribar al Port de Sollana, un autèntic oasis enmig dels arrossars. Ací, els nostres companys de la Muntanyeta dels Sants aprofitaren per a parar i esmorzar a l’ombra dels seus arbres. Just al costat d’este "portet" es troba el Tancat de Milia, on no van poder accedir ja que, a diferència del Tancat de la Pipa, este altre aiguamoll artificial normalment no està obert al públic.

Tanmateix, els nostres companys sí que van poder contemplar i escoltar des de fora les diferents espècies d’aus que troben en esta zona humida artificial, ubicada junt a la llacuna de l’Albufera, la seua llar. Per exemple, els arpellots de marjal (Circus aeruginosus), els agrons blaus (Ardea cinerea), els collverds (Anas platyrhynchos) o els picaports (Plegadis falcinellus).

La tornada des del Tancat de Milia es va fer primer pel Camí del Cavalló de la Llonga i després pel de la Sequieta Nova, passant així junt al punt on abans estava la Creu de la Llonga. Actualment la creu ha desaparegut del seu lloc original i, per desgràcia, sembla ser que per a sempre. Finalment, pel Camí d’Utxana els nostres companys de la Muntanyeta dels Sants van arribar a Sueca, on va acabar esta jornada que els va permetre disfrutar del meravellós plaer de pedalejar pel Parc Natural de l’Albufera.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Projecte Rius torna al Xúquer per primavera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?