Arrel de la web > Campanyes > STOP TTIP! > #stopCETA

STOP TTIP!

#stopCETA

No ens han preguntat en les urnes però ens van a escoltar en els carrers

dilluns 7 de novembre de 2016, per  AE-Agró

Tan sols uns pocs dies després de les declaracions de la ministra canadenca de Comerç, Chrystia Freeland, relatives al fracàs de les negociacions de l’acord Econòmic i Comercial Global (CETA) amb la Unió Europea (UE) a causa de la negativa del Parlament de Valònia, els feroços xantatges de la UE han tingut efecte: el CETA està firmat. Però, el procés de ratificació no acaba ací. La signatura de l’acord del passat 30 d’octubre només és una xicoteta i aparent victòria del xantatge antidemocràtic de la Comissió Europea. De fet, el procés democràtic ha de seguir el seu curs i l’acord necessita l’aprovació del Parlament Europeu i la ratificació dels 38 parlaments nacionals i regionals de la Unió Europea.

Per això, com ja vam fer durant la Tardor de Resistència, esta cap de setmana hem tornat a eixir als carrers de València, Castelló, Bilbao, Sant Sebastià, Vitòria, Pamplona i Saragossa per a mostrar el rebuig de la ciutadania al Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP), l’Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) i l’Acord sobre el Comerç de Serveis (TiSA), tres tractats neoliberals fruit d’una política comercial europea irrespectuosa amb els drets socials, ambientals i polítics. No ens anem a rendir i continuarem prenent els carrers totes les vegades que faça falta per a mostrar la nostra oposició a estos acords, enemics de les persones i del planeta.

Des de la campanya estatal #NoalTTIP, en la qual participa Acció Ecologista-Agró a través de la campanya STOP TTIP València, denunciem el procés antidemocràtic amb el qual el Govern en funcions de Mariano Rajoy va autoritzar, el passat 14 d’octubre, la firma del CETA, sense que este tractat haja sigut objecte de debat i autorització en les Corts Generals, a pesar de l’obligació constitucional de fer-ho. Rebutgem l’aplicació provisional de l’acord, considerant inacceptable que els parlaments nacionals no puguen pronunciar-se sobre temes de tal envergadura com els continguts en el CETA i continuem denunciant les polítiques comercials de la Unió Europea (UE).

Seguim en resistència i seguim en els carrers. Anem a mantindre la pressió social, que ja va fer descarrilar el TTIP, i a commemorar el poder de mobilització ciutadana d’Amèrica Llatina, que en 2005 va tombar l’Àrea de Lliure Comerç de les Amèriques (ALCA), l’aniversari del qual celebrem este mateix mes. Un gran èxit de la lluita popular contra el neoliberalisme globalitzador que demostra que podem aconseguir-ho, que totes i tots, des dels diferents llocs del Planeta, som capaços de frenar el comerç i la inversió salvatges, de desmantellar l’arquitectura de la impunitat i de defendre els nostres territoris i la nostra forma de vida.

Així que des de la campanya estatal #NoalTTIP fem una crida a totes i tots per a continuar participants en les pròximes mobilitzacions i accions contra el CETA, el TTIP i el TiSA. No ens han preguntat en les urnes, però ens van a escoltar en els carrers: #stopCETA!!! #niCETAniTTIP!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acció a la Fira Alternativa contra el TTIP

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles