Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > Salvem la Catalana!

Camp de Morvedre

Salvem la Catalana!

No volem més pedreres a Sagunt

dilluns 12 de desembre de 2016, per  AE-Agró

Este diumenge, 11 de desembre, Dia Internacional de les Muntanyes, Acció Ecologista-Agró, el Centre Excursionista del Camp de Morvedre i Esquerra Unida del País Valencià vam organitzar una marxa en defensa del barranc de la Catalana, el bosc de Fontanelles i la muntanya de l’Hostalera. Més de 50 excursionistes es van sumar a esta ruta reivindicativa per a mostrar el rebuig de la ciutadania a la nova pedrera que la cimentera Lafarge-Holcim vol obrir a Sagunt. La nova pedrera, que seria encara més gran que la del Salt del Llop, tindria un greu impacte mediambiental i paisatgístic a La Vall de Segó i La Baronia i destruiria per a sempre un espai natural d’alt valor que connecta la Serra d’Espadà i la Serra Calderona.

Actualment, l’Ajuntament de Sagunt està negociant amb la cimentera Lafarge-Holcim l’obertura d’una nova pedrera al terme municipal de la capital del Camp de Morvedre. Concretament a la zona del Pinyal, que comprén el bosc de Fontanelles, la muntanya de l’Hostalera i el barranc de la Catalana. La nova pedrera afectaria directament al conjunt de barrancs de la Font de Quart i tindria un fort impacte mediambiental i paisatgístic en La Vall de Segó i La Baronia.

El forat d’este nou mos que li volen pegar al nostre patrimoni forestal seria encara més gran que el de la pedrera del Sant del Llop i acabaria per sempre amb un entorn que funciona com a connector ecològic entre els parc naturals de la Serra Calderona i la Serra d’Espadà. A més a més, resulta que Lafarge-Holcim disposa de pedreres alternatives on extraure la matèria primera per a la cimentera de Sagunt.

Per tots estos motius, este diumenge, 11 de desembre, Dia Mundial de les Muntanyes, Acció Ecologista-Agró, el Centre Excursionista del Camp de Morvedre i Esquerra Unida del País Valencià vam convocar una excursió en defensa del barranc de la Catalana, Fontanelles i l’Hostalera. La ruta, que arrancà al Pou Huguet i que ens va portar fins al cim de l’Hostalera, va reunir a més de 50 excursionistes amb un objectiu comú: mostrar el rebuig de la ciutadania a la nova pedrera i aturar este nou mos que Lafarge-Holcim vol pegar-li a les muntanyes del Camp de Morvedre.

Amb esta marxa reivindicativa arranca una campanya per a defensar i evitar l’espoli del nostre patrimoni natural. Pròximament informarem de noves accions. Volem La Vall de Segó, com ara, sempre!!! El Pinyal no es toca!!! Salvem la Catalana!!! No volem més pedreres a Sagunt!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró considera inadmissible que Lafarge òbriga una pedrera en El Pinyal

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?