Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Energia > Tanquem Cofrents > Tanquem Cofrents!

Tanquem Cofrents

Tanquem Cofrents!

Perquè convivim cada dia amb un risc creixent

divendres 13 de gener de 2017, per  AE-Agró

Salvemos Mijares, Acció Ecologista Agró, la Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Ecologistes en Acció, Xúquer Viu, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana i CGT, entitats, col·lectius socials i sindicats que conformem Tanquem Cofrents, vam reactivar este dimecres, 11 de gener, esta plataforma per a advertir a la societat valenciana que, per culpa de la central nuclear, convivim cada dia amb un risc creixent. Per això, exigim el tancament de la central i mostrem el nostre rebuig a la construcció d’un Magatzem Temporal Individualitzat (MTI) a Cofrents, pas previ per a perllongar encara més el funcionament d’una nuclear obsoleta. Tanquem Cofrents i totes les demés!!! Nuclear? No, gràcies!!!

Des de la plataforma Tanquem Cofrents expressem la nostra completa oposició a la petició d’Iberdrola al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per a la construcció d’un Magatzem Temporal Individualitzat (MTI) a la central nuclear de Cofrents, petició que té com a objectiu acumular encara més combustible nuclear de la central que el mantingut en la piscina de la central. És evident que la construcció del MTI conduiria a un increment del risc de contaminació nuclear per a totes les comarques properes a la central, a l’augmentar la quantitat de combustible nuclear emmagatzemat en les instal·lacions de Cofrents. Este risc, a més a més, es multiplica en l’actualitat ja que, a conseqüència del Canvi Climàtic, el perill de pluges torrencials al País Valencià, i el conseqüent risc d’inundacions com les d’esta tardor, poden afectar també a les instal·lacions de la central.

Des de la plataforma antinuclear valenciana alertem que el projecte de construcció del MTI és el primer pas del pla perpetrat per Iberdrola per a perllongar el funcionament de la central més enllà de la vida útil per a la qual va ser dissenyada. Actualment, Cofrents té autorització d’activitat fins a 2021, després d’ampliar el seu permís de funcionament en 2011 durant deu anys més. Perllongar el funcionament d’una central ja envellida augmenta sens dubte el risc d’accidents i, addicionalment, la contaminació de les instal·lacions originals, la qual cosa convertix a Cofrents en un perill major i que creix cada dia.

Per a evitar la construcció del MTI i la renovació de la llicència de funcionament de la central més enllà de 2021, les entitats, col·lectius socials i sindicats que conformem Tanquem Cofrents hem acordat renovar la nostra coordinació i el nostre treball conjunt i iniciar una campanya d’informació i alerta a la ciutadania valenciana sobre els majors riscos als quals Iberdrola vol sotmetre a la població i a la natura del País Valencià. Així mateix també hem acordat convidar a col·laborar amb nosaltres tots els col·lectius socials i ciutadans interessats en la defensa de la salut, la qualitat de vida i la natura. Tanquem Cofrents i totes les demés!!! Nuclear? No, gràcies!!!

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Salvemos Mijares, Acció Ecologista Agró, la Plataforma Per Un Nou Model Energétic, Ecologistes en Acció, Xúquer Viu, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana i CGT.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Fukushima Mai Més

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?