Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Dia de l’Arbre a La Costera de Puçol

Horta Nord

Dia de l’Arbre a La Costera de Puçol

Continuem reforestant esta muntanyeta de la Serra Calderona

dimarts 31 de gener de 2017, per  AE-Agró

Un any més, el col·lectiu d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha celebrat el Dia de l’Arbre a La Costera de Puçol, un paratge natural municipal que està sota la custòdia del territori dels ecologistes des de 2011. La cita va ser el passat dissabte, 28 de gener, i comptà amb la participació d’una quinzena de voluntaris i la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. Com en les darreres edicions del Dia de l’Arbre, la reforestació es va desenvolupar en les zones de La Costera que més van patir la plaga del Tomicus destruens i l’Orthotomicus erosus en 2014 i 2015, quan s’hagueren de tallar quasi 500 pins blancs (Pinus halepensis) en esta muntanyeta de la Serra Calderona.

Enguany, els voluntaris que van participar en el Dia de l’Arbre a La Costera de Puçol (Horta Nord, València) van plantar un centenar d’arbres i arbustos mediterranis en este paratge natural municipal custodiat per Acció Ecologista-Agró. Concretament arbres i arbustos de les següents espècies mediterrànies: carrasques (Quercus ilex), garroferes (Ceratonia siliqua), margallons (Chamaerops humilis), llentiscles (Pistacia lentiscus), alborcers (Arbutus unedo), bolquerets (Crataegus monogyna) i també algun exemplar de pi blanc (Pinus halepensis).

La reforestació, organitzada per AE-Agró Horta Nord amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, va ser el passat dissabte, 28 de gener, i va reunir a una quinzena de participants que van pintar de verd les dues zones de La Costera més danyades pel Tomicus destruens i l’Orthotomicus erosus. Entre 2014 i 2015, esta plaga d’escolítids va matar quasi 500 pins en esta muntanyeta de la Serra Calderona. Afortunadament, ara, gràcies al treball d’AE-Agró i dels voluntaris, la vegetació autòctona s’està recuperant pam a pam i el resultat és un nou bosc, encara xicotet, però cada vegada amb més biodiversitat.

A més a més de celebrar el Dia de l’Arbre, este mes de gener AE-Agró va col·laborar en el pequetrail que Cor i Muntanya organitzà a La Costera de Puçol. La cita va ser el dissabte 14 de gener i aprofitarem l’ocasió per a realitzar tallers mediambientals amb els xiquets i xiquetes que van participar en esta cursa infantil de muntanya. I amb els més majors vam realitzar una visita guiada pel paratge per a explicar els valors naturals de La Costera i el treball de custòdia del territori que protagonitza AE-Agró en este paratge natural municipal.

Les pròximes activitats a La Costera seran el diumenge 12 de febrer, quan programarem un taller d’educació ambiental i creació artística sobre la Marjal dels Moros, i l’últim cap de setmana de febrer, quan celebrarem el Dia de l’Arbust. Però, abans, et convidem a participar en el Dia Mundial de les Zones Humides, que enguany tornem a convocar a la Marjal dels Moros. La cita serà este divendres, 3 de febrer. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera de Puçol, una meravellosa granja de bitxos

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?