Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Activitats > Ni Romeu ni el Pinyal! STOP pedreres!

Camp de Morvedre

Ni Romeu ni el Pinyal! STOP pedreres!

Dia de l’Arbre de Sagunt en defensa del nostre patrimoni forestal

divendres 3 de febrer de 2017, per  AE-Agró

El passat diumenge, 29 de gener, el Centre d’Estudis del Camp de Morvedre celebrà el Dia de l’Arbre de Sagunt amb una plantació a la Muntanya de Romeu. La cita, que comptà amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, l’Ajuntament de Sagunt, el Consell Agrari, l’Associació de Veïns Ciutat Vella, l’Associació Bonilles-Romeu i la Fundació Bancaixa Sagunt, tenia com a objectiu reivindicar la protecció com a Paratge Natural Municipal de Romeu, on actualment Lafarge-Holcim explota la pedrera del Salt del Llop. A més a més, la plataforma EL PINYAL NO ES TOCA! també es va sumar al Dia de l’Arbre per a recordar que no volem més pedreres a Sagunt, ni a Romeu ni a la Catalana, on la cimentera vol obrir ara una nova explotació.

Unes 300 persones es van donar cita el passat diumenge, 29 de gener, a la Muntanya de Romeu per a celebrar el Dia de l’Arbre de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i reivindicar la protecció d’este espai forestal com a paratge natural municipal. La plantació, organitzada pel Grup d’Estudis Mediambientals "Salvador Vilalta" del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre, comptà amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, l’Ajuntament de Sagunt, el Consell Agrari, l’Associació de Veïns Ciutat Vella, l’Associació Bonilles-Romeu i la Fundació Bancaixa Sagunt.

Els participants en esta reforestació reivindicativa van plantar més d’un centenar d’arbres i arbustos mediterranis. Concretament, carrasques (Quercus ilex), llentiscles (Pistacia lentiscus), alborcers (Arbutus unedo) i bolquerets (Crataegus monogyna). Amb esta plantació, la ciutadania de Sagunt i de la resta de la comarca del Camp de Morvedre ha volgut mostrar el seu rebuig a l’ampliació de la pedrera del Salt del Llop, que actualment explota la cimentera Lafarge-Holcim a la Muntanya de Romeu.

A més a més, cal destacar la participació en el Dia de l’Arbre de Sagunt de la plataforma EL PINYAL NO ES TOCA!, formada per una quinzena d’entitats, ajuntaments i organitzacions que, com AE-Agró, també s’oposen a l’obertura d’una nova pedrera per part de Lafarge-Holcim al Barranc de la Catalana. Perquè no volem més pedreres a Sagunt, ni a Romeu ni al Pinyal.

Lafarge-Holcim ja disposa de prou pedreres al Camp de Morvedre i a les comarques veïnes per a mantindre en funcionament la seua cimentera de Sagunt, com a mínim, fins a 2050. Així que rebutgem que esta multinacional continue foradant les nostres muntanyes litorals que, en el cas de Romeu i el Barranc de la Catalana, constituïxen el corredor ecològic que connecta els parcs naturals de la Serra Calderona i la Serra d’Espadà. No volem més pedreres a Sagunt!!! Volem La Vall de Segó, com ara, sempre!!! Salvem el Pinyal!!! Romeu, Paratge Natural Municipal ja!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : No volem més pedreres a Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles