Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > Els col·legis de Sagunt celebren el Dia de l’Arbre Escolar

Educació Ambiental

Els col·legis de Sagunt celebren el Dia de l’Arbre Escolar

Més de 700 xiquets participen en esta iniciativa educativa d’AE-Agró

dijous 9 de febrer de 2017, per  AE-Agró

Un curs més, durant gener i febrer, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró ha visitat els col·legis de Sagunt (Camp de Morvedre, València) per a celebrar el Dia de l’Arbre Escolar. Esta activitat, en la qual han participat més de 700 alumnes de 5è de primària de 16 centres educatius, consta de dues dinàmiques: primer els xiquets reben un taller a classe sobre la importància de la vegetació i a continuació protagonitzen una plantació d’espècies aromàtiques en el pati de l’escola o en un jardí pròxim. El Dia de l’Arbre Escolar forma part del Programa Municipal de Medi Ambient de Sagunt, que inclou també els voluntariats de la Colla Verda i el projecte educatiu Participa! amb els instituts de la ciutat.

Conscienciar els més menuts sobre la importància de la vegetació. Este és l’objectiu del Dia de l’Arbre Escolar de Sagunt, una iniciativa de la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró que este curs s’ha desenvolupat en 16 Centres d’Ensenyament Infantil i Primària (CEIP) de la capital del Camp de Morvedre. Concretament, entre els mesos de gener i febrer, quan més de 700 alumnes de 5è de primària han participat en esta proposta educativa.

Esta activitat consta d’una primera part teòrica, en la qual els xiquets i les xiquetes realitzen un taller a classe per a descobrir la importància de la vegetació, les activitats humanes que la posen en perill i com poden ells ajudar a les plantes. Per exemple, reciclant paper i conservant els boscos que ja tenim.

Durant este taller, a més a més, els alumnes repassen continguts que ja han donat a l’escola, com el procés de la fotosíntesi o la cadena alimentària, i també prenen consciència de la importància de les plantes i dels serveis ambientals que ens oferixen: producció d’oxigen, aliments, biodiversitat, protecció del sòl fèrtil, recàrrega d’aqüífers, paisatge...

Quan finalitza la part teòrica, els xiquets baixen al pati del col·legi o visiten un jardí pròxim a l’escola, on realitzen una plantació d’espècies aromàtiques mediterrànies. Enguany, entre tots els centres educatius de Sagunt i el Port han plantat més de 400 timonets (Thymus vulgaris), romers (Rosmarinus officinalis) i espígols (Lavandula angustifolia).

Des d’AE-Agró volem agrair als col·legis de Sagunt que un curs més hagen volgut compartir amb nosaltres l’experiència del Dia de l’Arbre Escolar. Especialment volem reconéixer la col·laboració dels professors i professores, ja que sense la seua ajuda i la implicació dels més menuts este projecte no portaria més d’una dècada pintant de verd les escoles de la capital del Camp de Morvedre.

A més a més, volem agrair a l’Ajuntament de Sagunt la seua aposta per esta iniciativa i per la resta d’activitats que desenvolupen amb el Programa Municipal d’Educació Ambiental, que també inclou els voluntariats mediambientals de la Colla Verda i el projecte educatiu Participa! amb els instituts de Sagunt.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Passeja amb la teua classe pel Camp de Morvedre!!!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?