Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Activitats > Dia de l’Arbre amb La Victòria

Camp de Morvedre

Dia de l’Arbre amb La Victòria

Plantació urbana al Port de Sagunt

dijous 16 de febrer de 2017, per  AE-Agró

Després de celebrar en gener el Dia de l’Arbre de Sagunt a la Muntanya de Romeu, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre es va sumar el passat cap de setmana al Dia de l’Arbre de l’Associació Veïnal La Victòria, amb qui compartim seu i reivindicacions al Port de Sagunt. Esta plantació urbana, que comptà amb la participació de la Falla Teodoro Llorente i la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, tenia com a objectius fomentar el respecte per l’entorn, promoure la jardineria sostenible i embellir el Barri de La Victòria. Com? Doncs, informat dels beneficis ambientals i socials de la vegetació en espais urbans i pintant de verd el barri amb arbres i arbustos mediterranis i plantes aromàtiques.

El passat diumenge, 12 de febrer, l’Associació Veïnal La Victòria del Port de Sagunt (camp de Morvedre, València) va commemorar el Dia de l’Arbre amb una plantació urbana que tenia com a objectiu mostrar com, amb la participació ciutadana, contribuïm a millorar el nostre municipi. Amb esta activitat, que comptava amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, també es pretenia fomentar la jardineria urbana sostenible, la qual contribuïx a la nostra salut netejant l’aire que respirem, protegint del soroll, sent refugi de fauna silvestre, regulant la temperatura i, per descomptat, des de l’estètica, doncs el nostre estat d’ànim és sensiblement millor quan veiem espais plens de vida i de color.

La jornada arrancà amb una recepció a la seu de La Victòria i AE-Agró al Port de Sagunt, on vam explicar l’activitat a realitzar i es va facilitar material informatiu sobre les espècies a transplantar i el mode de fer-ho. Després, la plantació es va traslladar al carrer. Concretament a la Plaça de la Independència, la Plaça Viriat i el carrer Dolores Ibarruri. El Dia de l’Arbre de La Victòria va concloure col·locant senyals en forma d’estaca amb el nom de les espècies plantades. Per exemple, vam pintar de verd el barri amb aromàtiques com el romer (Rosmarinus officinalis) i arbustos mediterranis com l’alborcer (Arbutus unedo).

A més a més d’AE-Agró, la Falla Teodoro Llorente també va participar en esta plantació urbana que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt. Esperem, com han explicat els companys de La Victòria, que esta iniciativa tinga continuïtat i que, com a mínim, aconseguim al barri els quatre arbres per habitant de Noruega. Així que animem a veïnes i a veïns a participar en este tipus d’activitats i a implicar-se per a millorar la vida de la ciutat on viuen, doncs la urbs on vivim influïx i molt en la nostra qualitat de vida.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Ni Romeu ni el Pinyal! STOP pedreres!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?