Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Energia > Tanquem Cofrents > Demana al teu ajuntament que recolze el tancament de Cofrents

Tanquem Cofrents

Demana al teu ajuntament que recolze el tancament de Cofrents

Presenta al teu consistori la moció per a reclamar el tancament de la central nuclear

dimecres 22 de febrer de 2017, per  AE-Agró

La plataforma Tanquem Cofrents ha redactat una moció per a presentar en els ajuntaments del País Valencià amb l’objectiu que els consistoris es pronuncien a favor del tancament d’esta envellida i obsoleta central nucleal. Per ara, ja han aprovat la moció els ajuntament de Cullera, Alberic, l’Alcúdia i La Pobla Llarga. Però, falten encara molts més. Així que des d’Acció Ecologista-Agró, com a membres de la plataforma Tanquem Cofrents, emplacem a tots els nostres socis, simpatitzants i activistes a presentar la moció en els vostres ajuntaments. A més a més, vos recordem que demà dijous, 23 de febrer, la plataforma organitza una xerrada a València per a explicar els perills i riscos de la central nuclear de Cofrents.

L’any 2011 caducava el permís de funcionament de la central nuclear de Cofrents. Però, el Govern de Mariano Rajoy va perllongar la seua llicència durant 10 anys més. Concretament va ser el ministre Soria, conegut per totes i tots per les seues corrupteles, pels papers de Panamà, pel seu recolzament a les prospeccions petrolíferes i pel seu impost al Sol. Ara, Iberdrola, empresa propietària de la central nuclear valenciana, vol construir un Magatzem Temporal Individualitzat (MIT) de residus radioactius per a ampliar encara més el període de funcionament de Cofrents.

Per a evitar una nova renovació del permís de funcionament de l’obsoleta central valenciana, la plataforma Tanquem Cofrents s’ha reactivitat per a mostrar el rebuig de la ciutadania a l’energia nuclear. I, entre altres accions, ha redactat una moció per a presentar en els ajuntaments i que així els consistoris mostren també el seu rebuig. Com? Doncs aprovant la moció pel tancament de Cofrents, iniciativa que ja han aprovat en els seus Plenaris municipals els ajuntaments de Cullera, Alberic, l’Alcúdia i La Pobla Llarga.

Des d’Acció Ecologista-Agró, com a membres de la plataforma Tanquem Cofrents, animem a tots els nostres socis, simpatitzants i activistes a presentar la moció en els vostres ajuntaments (vore document adjunt de l’article). Ara és el moment de parar-li els peus a Iberdrola, una elèctrica que ens roba, ens contamina i posa en risc la nostra seguretat i la del medi ambient amb la nuclear de Cofrents.

Paral·lelament a l’acció de la moció en els ajuntaments, s’ha presentat una proposta no de Llei a Les Corts que demana també el tancament de la central, per perillosa i contaminant, i la substitució de l’energia que produïx per eficiència i renovables, especialment la solar.

Si vols implicar-te més a fons en la campanya de Tanquem Cofrents o simplement informar-te dels riscos que comporta perllongar la vida d’esta central, et recordem que demà dijous, 23 de febrer, la plataforma convoca una xerrada a València. La cita serà a les 18:30 hores a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i comptarà com a ponents amb Josep Ferris, metge especialista en salut ambiental, i Jordi Bigues, periodista i membre fundador d’AE-Agró. Nuclear??? No, gràcies!!! Tanquem Cofrents i totes les demés!!!

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Acció Ecologista Agró, Ecologistas en Acción, Greenpeace, Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Salvemos Mijares, Xúquer Viu, Plataforma A Contrapèl, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana i CGT.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Volem dormir tranquils sense l’amenaça nuclear

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?