Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Notícies > La Costera de Puçol, aula de conservació i formació ambiental

Horta Nord

La Costera de Puçol, aula de conservació i formació ambiental

Esta muntanyeta de la Serra Calderona frega el centenar de visites en només un mes

dimecres 1 de març de 2017, per  AE-Agró

Durant el passat mes de febrer, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha organitzat dues reforestacions a La Costera de Puçol (Horta Nord, València), un paratge natural municipal on també hem convocat un taller d’educació ambiental sobre la Marjal dels Moros i hem completat la revisió de les caixes-niu per a ocells insectívors instal·lades en esta muntanyeta de la Serra Calderona. A més a més, La Costera ha sigut l’escenari de les pràctiques de la primera promoció de tècnics superiors en Educació i Control Ambiental i l’Ajuntament de Puçol i Sembra en Saó, amb la col·laboració d’AE-Agró Horta Nord, han posat en marxa un curs d’agricultura ecològica als Horts d’Oci d’este paratge natural municipal.

El passat cap de setmana, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord convocà dues reforestacions a La Costera de Puçol, un paratge natural municipal que la nostra associació custodia des de 2011. La primera va ser el dissabte 25 de febrer quan, amb la col·laboració del club Cor i Muntanya de Puçol, vam plantar 150 carrasques (Quercus ilex) en esta muntanyeta de la Serra Calderona. I la segona va ser el Dia de l’Arbust, una cita que enguany vam celebrar el diumenge 26 de febrer i que vam aprofitar per a embellir la zona dels Horts d’Oci de La Costera. Com? Doncs, retirant blocs de formigó i substituint-los per llentiscles (Pistacia lentiscus). També vam aprofitar el matí per a plantar alguna garrofera (Ceratonia siliqua) i uns quants pins blancs (Pinus halepensis).

A més a més d’estes dues reforestacions, este mes de febrer AE-Agró Horta Nord, amb la col·laboració de la Granja de Bitxos, ha completat la revisió de les caixes-niu per a ocells insectívors instal·lades en esta muntanyeta de la Serra Calderona. En total, 19 de les 22 caixes-niu han sigut ocupades esta temporada, motiu pel qual s’ha augmentat la quantitat fins a 30. Amb este projecte, a més a més de millorar la biodiversitat d’este paratge natural municipal, es pretén controlar la presència del cuc del pi (Thaumetopoea pityocampa) amb l’ajuda de capellanets (Lophophanes cristatus), primaveres (Parus ater), ferrerolets (Cyanistes caeruleus), totestius (Parus major) i altres aus insectívores.

Pel que respecta a les activitats d’educació i formació ambiental, paga la pena destacar que el diumenge 19 de febrer AE-Agró Horta Nord convocà a La Costera un taller d’educació ambiental i creació artística sobre la Marjal dels Moros. A més a més, este paratge natural municipal ha sigut l’escenari de les pràctiques de la primera promoció de tècnics superiors en Educació i Control Ambiental. Concretament, els divendres 10 i 17 de febrer, quan vam rebre la visita d’estos alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Xest.

Finalment, l’oferta d’activitats a La Costera durant el mes de febrer s’ha completat amb l’inici d’un curs d’agricultura ecològica en els Horts d’Oci del paratge natural municipal. Esta iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de Puçol i Sembra en Saó, compta amb la col·laboració d’AE-Agró i la Diputació de València. En total, gràcies a totes estes activitats de conservació, educació i formació ambiental, La Costera ha rebut quasi 100 visites només durant el mes de febrer.

Des d’AE-Agró Horta Nord et convidem a visitar este paratge natural municipal este mes de març, quan celebrarem dues activitats. La primera serà el diumenge 12, quan organitzarem una nova jornada de portes obertes que inclourà un taller d’educació ambiental i creació artística per als més menuts. I la segona la convocatòria serà l’últim diumenge de març, quan Calderona Viva tornarà a La Costera amb la seua ruta teatralitzada Saps com fer un aeroport d’abelles?. A més a més, el dissabte 11 de març continua el curs d’agricultura ecològica amb un taller sobre el sòl i la fertilització orgànica, que inclourà l’activitat infantil Alimentem la terra.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Diumenge de portes obertes a La Costera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles