Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Forestal > Debat sobre la nova gestió forestal de la Conselleria de Medi (...)

Comissió Forestal

Debat sobre la nova gestió forestal de la Conselleria de Medi Ambient

Col·loqui a la Casa Verda amb la Directora General de Prevenció d’Incendis i el Director General de Medi Natural de la Generalitat Valenciana

dijous 9 de març de 2017, per  AE-Agró

El passat dimarts, 7 de març, la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró va organitzar a la Casa Verda de València un col·loqui amb Delia Álvarez, Directora General de Prevenció d’Incendis, i Antoni Marzo, Director General de Medi Natural. L’objectiu? Debatre i analitzar la nova política forestal de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. La cita va reunir a quasi un centenar de participants, molts d’ells companys i companyes d’altres organitzacions ecologistes i entitats mediambientals, que no van voler perdre l’oportunitat de plantejar en persona les seues propostes i reivindicacions a la Directora General de Prevenció d’Incendis i al Director General de Medi Natural.

L’aprofitament de la biomassa forestal, els incendis, la seua prevenció i el paper que han de jugar els voluntaris en la seua extinció, la custòdia del territori, la conservació i la normativa dels parcs naturals, el despoblament i l’abandonament del món rural, l’ús històric dels boscos, les ofertes de treball de la Conselleria, el sector empresarial forestal, VAERSA, la relació amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), els arbres monumentals, la participació pública, la informació mediambiental...

Estes van ser algunes de les qüestions que els participants en el debat sobre la nova gestió forestal de la Conselleria de Medi Ambient van plantejar a Delia Álvarez, Directora General de Prevenció d’Incendis, i Antoni Marzo, Director General de Medi Natural. El col·loqui, organitzat per la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró, va congregar a quasi cent persones a la Casa Verda. L’acte comptà amb la participació de representants de diferents organitzacions ecologistes i entitats mediambientals, com per exemple Ecologistas en Acción, la plataforma Bosc Viu, AEMS-Ríos con Vida, Tanquem Cofrents i Un Voluntari Un Arbre (UVUA).

Des de la Comissió Forestal d’AE-Agró, com a organitzadors d’esta convocatòria, volem agrair a totes i tots els assistents la vostra presència. I també li volem donar les gràcies a Delia Álvarez i Antoni Marzo per acceptar la invitació per a participar en este debat. Esperem que, tal i com van dir a l’acabar l’acte, la Directora General de Prevenció d’Incendis i al Director General de Medi Natural es posen mans a l’obra per a executar les propostes i iniciatives que la societat civil els va planejar durant el col·loqui.

Remunerar els serveis ambientals del bosc

Un dels temes que es va tractar durant el debat a la Casa Verda amb Delia Álvarez i Antoni Marzo va ser el del pagament als propietaris de terrenys forestals, ja siguen públics o privats, pels serveis ambientals que el bosc ens oferix gratuïtament al conjunt de la societat: recàrrega dels aqüífers, protecció del sòl fèrtil, conservació de la biodiversitat, prevenció d’inundacions, producció d’oxigen...

Esta proposta, que està més detallada en el llibre El Bosc Protector de Ricardo Almenar, va ser la protagonista de l’anterior col·loqui que va organitzar la Comissió Forestal d’AE-Agró. La cita es va celebrar el passat 20 de desembre a la Casa Verda i va comptar amb la presència com a ponent d’Almenar i la participació de més de setanta persones. Amb este biòleg, investigador, divulgador i expert en sostenibilitat mediambiental vam analitzar a fons la seua proposta per a assegurar la pervivència de les nostres masses forestals que, segons va indicar Antoni Marzo en el debat del dimarts, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ja està treballant per a posar-la en marxa durant la present legislatura.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Paralitzades les tales a la Serra la Calderona

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles