Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Jornada de portes obertes a La Costera de Puçol

Horta Nord

Jornada de portes obertes a La Costera de Puçol

Visita guiada i taller d’educació ambiental en esta muntanyeta de la Serra Calderona

dimecres 15 de març de 2017, per  AE-Agró

El passat diumenge, 12 de març, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitzà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, una nova jornada de portes obertes a La Costera. L’activitat, que va reunir a una quinzena de participants en este paratge natural municipal que custodia AE-Agró, va incloure una visita guiada per als adults i un taller d’educació ambiental i creació artística per als més ments. Este taller infantil, que tenia com a repte conscienciar els xiquets sobre les diferents problemàtiques que patix esta muntanyeta de la Serra Calderona, va ser impartit per dos alumnes del programa d’innovació educativa d’aprenentatge servei (APS-SEDI) de la Universitat de València.

Després de celebrar en gener i febrer el Dia de l’Arbre i el Dia de l’Arbust a La Costera, el passat diumenge, 12 de març, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord convocà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, una nova jornada de portes obertes en este paratge natural municipal. La cita va reunir a una quinzena de participants que es van dividir en dos grups. Els adults van realitzar una visita guiada per AE-Agró, que va explicar el treball de custòdia del territori que desenvolupa en esta muntanyeta de la Serra Calderona des de 2011. I els més menuts van realitzar un taller d’educació ambiental i creació artística amb dos alumnes del pioner programa d’innovació educativa d’aprenentatge servei (APS-SEDI) de la Universitat de València.

El taller infantil va començar a l’Aula Natura de La Costera amb una projecció sobre els principals problemes que patix esta muntanyeta de la Serra Calderona. Després, els xiquets van visitar l’itinerari botànic del parate natural municipal de Puçol per a descobrir alguns dels seus tresors mediambientals. El passeig per la muntanya va finalitzar a l’Aula Multiusos de La Costera, on els nens van plasmar amb dibuixos els conflictes ambientals d’esta espai protegit. Per exemple, les infraestructures i urbanitzacions que l’envolten, la presència d’una colònia al·legal de gats i gossos, la presió cinegètica, el risc d’incendi forestal...

Des d’AE-Agró volem agrair a Jose i Lluís, els dos universitaris que van impartir el taller, la seua participació en esta activitat amb la qual, a més a més de complementar la seua formació, ens han ajudat a conscienciar els més menuts sobre els valors naturals de La Costera i els perills que els amenacen. Pròximament, convocarem amb ells un nou taller, però en este cas sobre la Marjal dels Moros.

Tanmateix, abans tindrem una nova activitat a La Costera. Concretament el pròxim diumenge 26 de març, quan donarem la benvinguda a la primavera amb l’espectacle familiar de Calderona Viva Saps com fer un aeroport d’abelles? Per a participar en esta ruta teatralitzada per la natura només has d’enviar un correu electrònic a scalero@calderonaviva.com o telefonar al 633 198 184. Però dóna’t pressa, perquè les places són limitades!!! T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera de Puçol, aula de conservació i formació ambiental

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?