Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda conquesta el Castell de Sagunt

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda conquesta el Castell de Sagunt

Plantació amb "jiffys" d’espècies mediterrànies a la Plaça dels Estudiants

dijous 16 de març de 2017, per  AE-Agró

El passat diumenge, 12 de març, l’exèrcit de voluntaris de la Colla Verda va traspassar les muralles del Castell de Sagunt (Camp de Morvedre, València) per a reconquerir els valors naturals de la Plaça dels Estudiants. Com? Doncs, plantant diferents espècies mediterrànies amb la innovadora tècnica dels jiffys, una nova "arma" mediambiental dissenyada pel CIEF, el Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal de la Generalitat Valenciana. Esperem que les llavors d’espígol (Lavandula angustifolia), sàlvia (Salvia officinallis) i llistó (Brachypodium retusum), amb les quals vam minar la Plaça dels Estudiants, germinen durant la primavera i es produïsca una explosió de flors i colors en esta zona del Castell de Sagunt.

Reconquerir els valors naturals i difondre els tresors botànics de la muntanya del Castell de Sagunt (Camp de Morvedre, València). Esta era l’objectiu de la campanya hivernal de la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró. I amb este repte s’han convocat durant febrer i març tres activitats. Concretament una visita guiada i dues plantacions. La segona, el passat diumenge, 12 de març, quan l’exèrcit de voluntaris de la Colla Verda va traspassar les muralles del Castell de Sagunt per a protagonitzar una plantació a la Plaça dels Estudiants.

Armats amb aixades, paletes i jiffys, els voluntaris van minar amb llavors d’espígol (Lavandula angustifolia), sàlvia (Salvia officinallis) i llistó (Brachypodium retusum) esta zona del Castell, on l’associació de Voluntaris pel Patrimoni Històric Saguntí està treballant de valent per a combatre l’exòtica i invasora palera (Opuntia ficus-indica). Però, què són els jiffys? Com funciona esta nova "arma" mediambiental? Doncs, són uns preparats biodegradables de llavors amb substrat dissenyats pel CIEF, el Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal de la Generalitat Valenciana, i que es planten, una vegada banyats, fent un xicotet forat.

Durant els pròxims mesos, esperem que el camp de mines de jiffys de la Plaça dels Estudiants, plantats amb la col·laboració dels Voluntaris pel Patrimoni Històric Saguntí, les associacions de veïns de Ciutat Vella i del Raval i el grup de medi ambient de la Creu Roja del Camp de Morvedre, es convertisca en un camp de flors que esguite de colors el Castell de Sagunt.

Des de la Colla Verda volem agrair la col·laboració de tots els voluntaris i totes les entitats que heu participat en la campanya hivernal per a reconquerir i posar en valor els tresors naturals de la muntanya del Castell. I, de pas, anunciar-vos que la Marjal dels Moros serà la protagonista de la programació primaveral de la Colla Verda. Si vols participar en este nou projecte de voluntariat ambiental, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 687 335 095. T’esperem esta primavera a la Marjal dels Moros!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Plantació de la Colla Verda a la muntanya del Castell de Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?