Arrel de la web > Comissions > Energia > Tanquem Cofrents > Una onada antinuclear recorre el País Valencià

Tanquem Cofrents

Una onada antinuclear recorre el País Valencià

Nuclear? No, gràcies!!! Tanquem Cofrents i totes les demés!!!

dimarts 4 d’abril de 2017, per  AE-Agró

El passat dimecres, 29 de març, va ser un gran dia. Les Corts Valencianes votaren a favor de demanar el tancament definitiu de la central nuclear de Cofrents i del foment de l’eficiència i les energies renovables. El sentit comú ha arribat per fi al parlament valencià. Per altra banda, els col·lectius que formem la plataforma Tanquem Cofrents (Ecologistas en Acción, Acció Ecologista-Agró, Greenpeace, la Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Salvemos Mijares, Marfull, Xúquer Viu, La Ribera en Bici, AMA, Plataforma A Contrapèl, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, PAH-València, el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA) i afins) continuen presentant mocions als ajuntaments. Nuclear? No, gràcies!!!

De moment, la moció de la plataforma Tanquem Cofrents l’han aprovat ja en els municipis de L’Alcúdia, Alberic, La Pobla Llarga, Alzira, Cullera, Corbera, La Vall d’Uixó, Xest, Sagunt, Alcoi, Burjassot, Carcelén, Benetússer, Carcaixent, Catarroja, Manuel i Xirivella. A Castelló de la Plana la majoria va votar a favor (Castelló en Moviment, Compromís i PSPV-PSOE). Però, com segons el reglament del Plenari de Castelló cal unanimitat per a aprovar mocions d’este tipus, els vots en contra de PP i Cs han impedit la seua aprovació, un greu error perquè si hi haguera un accident greu a la nuclear llavors sí que ho patirien unànimement...

A més a més d’estes ciutats i pobles, la moció de Tanquem Cofrents s’ha presentat per a ser tractada durant pròxims plenaris als ajuntaments d’Alacant, València, Gandia, Algemesí, La Barraca, Callosa d’En Sarrià, Ènova, Godella, Puçol… La majoria són municipis de València, que és l’epicentre del problema. Però l’onada antinuclear va eixamplant-se i arribant a pobles de Castelló, Alacant i fins i tot Albacete, on s’ha contactat recentment. El perill i els residus mil·lenaris de la central nuclear ens amenaça a totes i tots. El record de Fukushima i Txernòbil està calent encara. I els exemples d’Alemanya i Àustria els tenim ben a prop.

Des de la plataforma Tanquem Cofrents demanem a la ciutadania i a tots els col·lectius i partits polítics que presenten la moció (vore document adjunt) als municipis i l’aproven per a pressionar i mostrar l’oposició de la majoria de la població a l’energia nuclear, que sols beneficia els amos d’Iberdrola i ens perjudica al 99’99% de la població.

A més a més, vos recordem que este dijous, 6 d’abril, presentem a la ciutat de València el MIA, el Moviment Ibèric Antinuclear. La cita serà a les 18:30 hores a la Societat Coral El Micalet (Carrer Guillem de Castro, NÚM. 73) i comptarà amb la presència de Paco Castejón, coordinador del MIA, i José Juan Sanchis, representant de Tanquem Cofrents i membre d’Acció Ecologista-Agró. Lourdes Tejedor, companya de Marfull-AE Agró i activista de Tanquem Cofrents, serà l’encarregada de moderar esta xerrada sobre la lluita pel tancament de les centrals nuclears.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : PSPV, Compromís i Podem demanen tancar la nuclear de Cofrents en 2021

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?