Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Mans al Riu! a l’Assut de Sueca

Muntanyeta dels Sants

Mans al Riu! a l’Assut de Sueca

Arrepleguem 33 bosses de fem en este racó del Xúquer

dilluns 3 d’abril de 2017, per  AE-Agró

Este diumenge, 2 d’abril, el col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró es va sumar a la campanya Mans al Riu! de la Fundació Limne, amb la qual col·laboren des de 2013 i que en esta edició comptava amb el suport de l’Ajuntament de Sueca (La Ribera Baixa, València). La cita va ser al Xúquer. Concretament a l’Assut de Sueca, on una vintena de voluntaris de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró van arreplegar 33 bosses de fem (envasos, vidres, plàstics, productes fitosanitaris...). En total, durant el darrer cap de setmana, els 600 voluntaris que van participar en la campanya Mans al Riu! de la Fundació Limne van retirar 8.000 quilos de residus en els marges i riberes dels rius i barrancs del País Valencià.

L’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València) és un màgic racó del Riu Xúquer on els nostres companys de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró realitzen diferents activitats al llarg de l’any. Per exemple, plantacions de vegetació de ribera amb motiu del Dia de l’Arbre, excursions en bici, seguiment de la seua biodiversitat i de la qualitat de l’aigua...

A més a més d’estes activitats, des de 2013, la Muntanyeta dels Sants-AE Agró organitza a l’Assut de Sueca el Mans al Riu! Esta iniciativa de la Fundació Limne té com a objectiu netejar els rius i barrancs del País Valencià i conscienciar a la ciutadania sobre la problemàtica i l’impacte dels residus en els nostres ecosistemes fluvials.

Enguany, la cita va ser el passat diumenge, 2 d’abril, quan una vintena de voluntaris de la Muntanyeta dels Sants van netejar pam a pam l’Assut de Sueca. En només un matí, els participants en esta jornada, que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, van arreplegar 33 bosses de fem en este racó del Xúquer. Què van trobar? Doncs, residus de tot tipus, però especialment envasos de plàstic i de vidre i productes fitosanitaris.

En total, durant el darrer cap de setmana, els 600 voluntaris que van participar en la campanya Mans al Riu! de la Fundació Limne van retirar 8.000 quilos de residus en els marges i riberes dels rius i barrancs del País Valencià. Una xifra que evidencia que encara queda molt de treball per fer per a conscienciar a la ciutadania i a l’administració sobre la necessitat de posar solucions urgents a la problemàtica dels residus en els nostres rius i barrancs, residus que finalment van a parar a la mar o a les nostres marjals i que representen un gran impacte per al nostre medi ambient.

A més a més del Mans al Riu! a l’Assut de Sueca, paga la pena destacar que els nostres companys de la Muntanyeta dels Sants van protagonitzar una plantació de lliris grocs (Iris pseudacorus) el passat 22 de març amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua en este racó del Riu Xúquer. Perquè volem l’Assut de Sueca viu i net!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Massa Crítica s’estrena a Sueca

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles